×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hon startade regnbågsvecka

2019-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2019. Britt-Inger Hedström, Kultur- och fritidschef i Nordmaling, har tagit initiativ till ­kommunens Regnbågsvecka som hålls i februari.

Hur kom du på idén att starta en Regnbågsvecka?

– Jag satt och läste reglementet för hur man söker föreningsstöd i kommunen och saknade hbtq i föreningsregistret. Eftersom mänskliga rättigheter är en viktig fråga för mig så jag kände att jag kanske skulle göra något. Alla tänker ju direkt på en Pride-parad men det känns lite konstigt i en så här liten kommun. Då får man hitta på andra vägar att engagera invånarna. Jag hoppas att det här kan bli en modell som kan sprida sig till andra mindre kommuner.

Vad kommer att hända under veckan?

– Massor, musikskolan ska åka runt på äldreboenden och spela kärleksmusik och göra fint i lokalerna, och biblioteket visar utställningen Queering Sapmi om den samiska hbtq-rörelsen. Det blir föreläsningar och workshops om hbtq-frågor, till exempel hur det är att leva i ett lesbiskt förhållande och vara förälder. På söndagen avslutas veckan med en regnbågsmässa i kyrkan.

Hur är inställningen till hbtq-frågor i Nordmaling?

– Det är en ickefråga, folk tycker varken bu eller bä. Nordmaling är en liten kommun och om ingen gör något i en fråga så händer inget. Men jag har fått ett starkt gensvar och uppmuntran från politiker, barn, ungdomar och andra invånare. Köpmännen har också engagerat sig. De kommer att pimpa sina skyltfönster och ha specialerbjudanden under veckan.

Har du fått några negativa synpunkter?

– Nej, men jag förväntar mig nästan att det kommer. Det här är fortfarande ett tabubelagt ämne hos vissa.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!