×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Var tydlig med hotbilden”

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Chefer inom socialtjänsten bör inte alltid agera helt utifrån medarbetares upplevelser av hot. Att stryka för mycket medhårs kan vara negativt, både för medarbetaren och för verksamheten.

– Ibland kan det vara så att en konkret och en upplevd hotbild inte stämmer överens. Men det kan vara svårt för en medarbetare, även om man pratar ingående om det, att komma ur sin känsla, säger Annica Hermansson, chef vid polisens brottsoffer- och personskyddsektion i Göteborg.

Denna sektion inom polisen, som verkar lite bakom kulisserna, arbetar med utredningar av hotbilder, personskydd och med stöd till personal inom myndigheter.

I en mycket stressad situation kan vi alla förlora förmågan att se klart. Även ett upplevt, tänkt hot, som finns där under en tid, kan ställa till det.

– Som chef är det viktigt att man, samtidigt som man inte lägger locket på och pratar om medarbetarens upplevelse, är oerhört tydlig med hur den konkreta hotbilden ser ut och att inte förstärka de känslor som medarbetaren har. Man kan också erbjuda medarbetaren professionell hjälp för att prata om upplevelserna, säger hon.

Hon säger att man inte får falla i fällan och låta upplevelserna styra vilket stöd
eller skydd som ska ges till medarbetaren.

– Det gynnar ingen, och kan tvärtom bli destruktivt. Det går fortare för en person att komma tillbaka till en mer normal stressnivå och bild av hoten om man inte förstärker känslorna.

Men det är en avvägning.

– Både att lägga locket på känslorna och att förstärka dem kan göra att medarbetaren får svårare att lita på sin chef, säger Annica Hermansson.

Annica Hermansson bekräftar att polisen, liksom socialtjänsten, har ökat sina insatser i nordöstra Göteborg för att komma tillrätta med parallella maktstrukturer. En tuff kamp, inte minst för socialtjänsten, men samtidigt en match som samhället måste vinna.       

Lars Soold

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 7 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 6 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 8 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 8 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!