×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Illustration: Mostphotos

    Illustration: Mostphotos

Spel och lek trend på jobbet

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Ett datorspel där jobbsökande får visa hur de bemöter kunder? Eller ett quiz som testar anställdas kunskaper? Båda sakerna är exempel på gamification, att plocka ut saker som är förknippade med spelande, till exempel tävling, belöningssystem eller design, och använda dessa i andra sammanhang än vanliga spel.

– Det är en del av en trend där man använder mer lek och kreativitet i arbetet, säger Alexander Perntz, HR-konsult som jobbar med att föra in gamification i Helsingborgs stad.

I Helsingborg har man problem med att chefer inte avslutar rekryterings­ärenden i datasystemet. Ett sätt att tackla det, enligt Alexander Perntz, skulle kunna vara att chefer får en annonskostnad betald för varje gång de slutfört fem rekryteringar. Det är ett annat exempel på gamification.

Joakim Eklund har jobbat i 22 år med att utveckla skräddarsydda spel för kunder i privat och offentlig verksamhet. Han ser hur gamification blivit allt vanligare inom HR under senare år, och hur det är ett effektivt sätt att lära ut och motivera till önskvärda beteenden.

– Människor mår bra av att anstränga sig för att lära sig något och belönas för det. Dessutom har den yngre generationen, med större erfarenhet av spel, helt andra krav på kompetensutveckling. En enkel powerpoint duger inte alltid längre, säger Joakim Eklund.

Susanna Forssblad

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Gamification

  • Kontakta någon som vet hur man gör.
  • Ta en sak i taget. Att försöka lära ut en massa saker genom en enda satsning är svårt.
  • Ha koll på målgruppens kunskaper. Då kan man anpassa verktyget och även se hur mycket folk lärt sig sen. Det blir också en extra boost för medarbetaren.

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!