×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Jag ser stora fördelar med att vi ska kunna backa upp varandra”, säger Daniel Sjögren. Foto: Paulina Holmgren

    ”Jag ser stora fördelar med att vi ska kunna backa upp varandra”, säger Daniel Sjögren. Foto: Paulina Holmgren

Konst att fixa dubbelstyre

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Hur hittar man två chefer som både ska vara lika och olika? Skellefteå har för första gången samrekryterat två nya enhetschefer som ska dela ledarskapet på ett äldreboende.

I Skellefteå har 35 av 40 enhetschefer inom äldreomsorgen gemensamt ledarskap. Men då har det i regel handlat om att man lyft upp biträdande chefer. Att samrekrytera två helt nya chefer till ­Höjdens äldreboende var något helt annat.

– Vi tenderar ju att vilja ha chefer som liknar varandra. Här ska de gärna ha olika kompetenser, säger verksamhetschef Linda Dehlin.

Höjdens äldreboende var utsatt för hård kritik för ett par år sedan och har också präglats av många chefsbyten.

– Därför var det extra viktigt att få stabilitet i ledarskapet, säger Linda Dehlin. 

Med hjälp av en HR-konsult gjordes personlighetstester av de sökande. Resultaten, personlighetsprofilerna, lades sedan på varandra för att utröna vilka sökande som matchade bäst.

– Det är viktigt att man har gemensamma värderingar, och att man kan ha en öppen och prestigelös kommunikation, säger Linda Dehlin.

Det stämmer bra med forskaren Marianne Döös resultat. Hon har studerat delat ledarskap i 20 år och kommit fram till att det krävs en ”relationell bottenplatta” för att det ska fungera.

Två chefer har nu rekryterats till Höjdens boende. Daniel Sjögren har redan tillträtt, hans kollega börjar snart.

– Vi har samma inställning till jobbet och är båda för ett tillitsbaserat ledarskap. Sen är jag till exempel mer intresserad av att jobba med komplicerade rehab­ärenden medan jag tycker att rutinuppföljningar tar mycket energi. Målet är att min kollega ska komplettera mig.

Och utmaningar?

– Att man måste checka av beslut med sin kollega. Som chef vill man ju bestämma. När vi ses ska vi börja med att noggrant prata igenom ledarskapet så att vi har samma andemening i små beslut i vardagen, säger han.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 10 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 9 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 11 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 11 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!