×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Anita Klockare

    Anita Klockare

20 timmar övertid varje månad

2019-04-29

Chefen i Fokus nr 2 2019. Arbetsbelastningen för enhetschefer inom hemtjänsten i Luleå kommun är stor, och flera har därför slutat eller funderar på att göra det. ”Arbetsgivaren spelar med vår hälsa”, säger en av dem.

Arbetstiden är förlagd mellan 8 och 17, men Lisa är på jobbet klockan sju varje dag för att hinna träffa sina medarbetare innan de försvinner ut till brukarna.

– Det är omöjligt för mig att sedan gå hem i tid, med tanke på hur mycket som åligger oss enhetschefer. Så jag jobbar in flextid fem timmar i veckan, eller 20 timmar per månad, som jag aldrig hinner ta ut. Och all flextid som överstiger 40 timmar tas bort, de försvinner ut i cyberspace. Jag jobbar alltså gratis några timmar per år, säger Lisa, som egentligen heter något annat, men vill vara anonym för att inte riskera att gå miste om arbetsgivaren som referens när hon söker nya jobb.

Enligt Lisa är det framför allt tillsättning av vikarier samt rehabiliteringsärenden som tar så mycket extra tid i anspråk.

– Det skulle underlätta om HR-funktionen kunde stötta oss med administrationen i rehab-biten, så kunde vi enhetschefer ta fortsatt ansvar kring samtal och möten, säger hon.

Vision är inkopplat, och har lyft frågan till arbetsgivaren.

– Vi har tagit upp de punkter som enhetscheferna har framfört. Den 22 maj ska vi ha uppföljningsmöte med arbetsgivaren som då ska presentera en åtgärdsplan, säger Anita Klockare, chefsombud i Visions Luleåavdelning.

När det gäller frågan om flextid som inte ersätts över 40 timmar är parterna dock redan överens, enligt Anita Klockare.

– Det ska regleras. Cheferna ska få betalt. Samtidigt uppmanar vi dem att inte jobba över så mycket. De måste lämna över ansvaret till sina chefer.     

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!