×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

    Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision

Unga vill bli chefer

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Dagens unga vill ta ansvar, påverka och förändra – gärna som chef. Det blir tydligt när man läser svaren från närmare 850 unga medlemmar (upp till 35 år) som medverkat i Visions enkät om arbetsliv och karriär.

Fler än hälften svarar att de vill arbeta som chef i framtiden. De främsta anledningarna är att få möjlighet att utveckla sig själva och verksamheten. Faktorer som ”Bättre lön” och ”En god karriärmöjlighet” hamnar betydligt lägre.

Jag blir glad över att så många unga är nyfikna på chefsrollen och vill vara med och
göra skillnad! Kommuner, landsting, regioner och företag behöver engagerade ledare. Enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, kommer omkring 20 000 chefer att gå i pension fram till år 2026, och de behöver ersättas av nya ledare. Samtidigt kommer konkurrensen om arbetskraften att vara stenhård. Det som är avgörande är hur attraktiva arbetsgivare är i ungas ögon.

Mitt råd till arbetsgivare i kommuner, landsting och regioner är att ta en ordentlig titt på det ni kan erbjuda unga chefer. Vad finns på plus- respektive minussidan?

Vi vet att välfärdens yrken är spännande och meningsfulla. Som ledare har man stora möjligheter att vara med och påverka samhällsutvecklingen genom att utveckla välfärdstjänsterna.

Samtidigt är stressen i många välfärdsyrken hög och orsakar sjukskrivningar, inte minst bland chefer. Och även om löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar inom samma arbetsplats så vet vi att det skiljer tusentals kronor i lön varje månad mellan den kvinnodominerade välfärden jämfört med den mansdominerade privata sektorn.

Så arbetsgivare, vässa ert erbjudande. Se till att ett chefsjobb i välfärden innebär en garanterad introduktion, en bra lön, gott chefsstöd, utvecklingsmöjligheter och tid för ledarskapet. Då kan ni bli vinnare!

Veronica Magnusson 
Förbundsordförande Vision

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 6 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 4 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 6 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 6 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!