×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Åldersmedvetet ledarskap ökar ­chansen att behålla medarbetare. Foto: Mostphotos

    Åldersmedvetet ledarskap ökar ­chansen att behålla medarbetare. Foto: Mostphotos

Så får du äldre att jobba längre

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Alla pratar om det. Expertisen, media och politiken; Fler måste jobba längre för att vi ska klara välfärden inom en alldeles närliggande framtid.

På Göteborgs universitet pågår ett forskningsprojekt som undersöker vilka organisatoriska förutsättningar och förhållanden som påverkar fördröjning av pensionering på arbetsplatser. En tanke är också att jämföra privata tillverkningsindustrin, som domineras av män, med offentlig sektor, som är kvinnodominerad, för att se om det finns skillnader.

Rapporten är klar nästa år, men forskaren Ewa Wikström kan redan nu tipsa om hur man kan behålla äldre medarbetare längre med ett åldersmedvetet ledarskap.

– Ålders- och pensioneringsfrågan beskrivs ofta som svår att diskutera. En orsak är att den av chefer uppfattas som en enskild fråga för medarbetaren att besluta om. Chefen kan också oroas för att hen sätter igång en tankeprocess hos medarbetare som kanske har unik kompetens, om ett alternativt liv där fritiden viktas högre än arbetslivet.

Men Ewa Wikström menar att man faktiskt inte behöver prata om pensioneringsfrågan alls.

– I stället krävs ett ständigt pågående samtal med medarbetarna oavsett ålder, från det att de rekryteras tills de slutar, om vad de har för idéer och vilka utvecklingsvägar de ser i ett längre tidsperspektiv. Samtidigt kan chefen fråga vilka förutsättningar de behöver för att realisera dem.

Det går att prata om utan att det blir känsligt, menar Ewa Wikström.

– Att prata om pensionering vid 65 är kontraproduktivt när det finns de som kan och vill bidra längre, men eventuellt under andra förhållanden, till exempel kortare arbetsvecka. Det vore ju lysande om man kan möta behoven och få fler att stanna kvar.

Hur länge tänker du själv jobba?

– Så länge som arbetet är intressant.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!