×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Åldersmedvetet ledarskap ökar ­chansen att behålla medarbetare. Foto: Mostphotos

    Åldersmedvetet ledarskap ökar ­chansen att behålla medarbetare. Foto: Mostphotos

Så får du äldre att jobba längre

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Alla pratar om det. Expertisen, media och politiken; Fler måste jobba längre för att vi ska klara välfärden inom en alldeles närliggande framtid.

På Göteborgs universitet pågår ett forskningsprojekt som undersöker vilka organisatoriska förutsättningar och förhållanden som påverkar fördröjning av pensionering på arbetsplatser. En tanke är också att jämföra privata tillverkningsindustrin, som domineras av män, med offentlig sektor, som är kvinnodominerad, för att se om det finns skillnader.

Rapporten är klar nästa år, men forskaren Ewa Wikström kan redan nu tipsa om hur man kan behålla äldre medarbetare längre med ett åldersmedvetet ledarskap.

– Ålders- och pensioneringsfrågan beskrivs ofta som svår att diskutera. En orsak är att den av chefer uppfattas som en enskild fråga för medarbetaren att besluta om. Chefen kan också oroas för att hen sätter igång en tankeprocess hos medarbetare som kanske har unik kompetens, om ett alternativt liv där fritiden viktas högre än arbetslivet.

Men Ewa Wikström menar att man faktiskt inte behöver prata om pensioneringsfrågan alls.

– I stället krävs ett ständigt pågående samtal med medarbetarna oavsett ålder, från det att de rekryteras tills de slutar, om vad de har för idéer och vilka utvecklingsvägar de ser i ett längre tidsperspektiv. Samtidigt kan chefen fråga vilka förutsättningar de behöver för att realisera dem.

Det går att prata om utan att det blir känsligt, menar Ewa Wikström.

– Att prata om pensionering vid 65 är kontraproduktivt när det finns de som kan och vill bidra längre, men eventuellt under andra förhållanden, till exempel kortare arbetsvecka. Det vore ju lysande om man kan möta behoven och få fler att stanna kvar.

Hur länge tänker du själv jobba?

– Så länge som arbetet är intressant.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!