×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Åldersmedvetet ledarskap ökar ­chansen att behålla medarbetare. Foto: Mostphotos

    Åldersmedvetet ledarskap ökar ­chansen att behålla medarbetare. Foto: Mostphotos

Så får du äldre att jobba längre

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Alla pratar om det. Expertisen, media och politiken; Fler måste jobba längre för att vi ska klara välfärden inom en alldeles närliggande framtid.

På Göteborgs universitet pågår ett forskningsprojekt som undersöker vilka organisatoriska förutsättningar och förhållanden som påverkar fördröjning av pensionering på arbetsplatser. En tanke är också att jämföra privata tillverkningsindustrin, som domineras av män, med offentlig sektor, som är kvinnodominerad, för att se om det finns skillnader.

Rapporten är klar nästa år, men forskaren Ewa Wikström kan redan nu tipsa om hur man kan behålla äldre medarbetare längre med ett åldersmedvetet ledarskap.

– Ålders- och pensioneringsfrågan beskrivs ofta som svår att diskutera. En orsak är att den av chefer uppfattas som en enskild fråga för medarbetaren att besluta om. Chefen kan också oroas för att hen sätter igång en tankeprocess hos medarbetare som kanske har unik kompetens, om ett alternativt liv där fritiden viktas högre än arbetslivet.

Men Ewa Wikström menar att man faktiskt inte behöver prata om pensioneringsfrågan alls.

– I stället krävs ett ständigt pågående samtal med medarbetarna oavsett ålder, från det att de rekryteras tills de slutar, om vad de har för idéer och vilka utvecklingsvägar de ser i ett längre tidsperspektiv. Samtidigt kan chefen fråga vilka förutsättningar de behöver för att realisera dem.

Det går att prata om utan att det blir känsligt, menar Ewa Wikström.

– Att prata om pensionering vid 65 är kontraproduktivt när det finns de som kan och vill bidra längre, men eventuellt under andra förhållanden, till exempel kortare arbetsvecka. Det vore ju lysande om man kan möta behoven och få fler att stanna kvar.

Hur länge tänker du själv jobba?

– Så länge som arbetet är intressant.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Gästspel som chef

De flesta chefer i landsting och regioner är anställda på tidsbegränsade förordnanden. Det underlättar avslut av uppdrag, menar arbetsgivarna. Men Vision varnar för dåliga förutsättningar och svagt skydd.  2018-09-06

Foto: Sören Andersson

Skippade korta kontrakt

I Sörmlands landsting är det numera tillsvidareanställning som gäller för chefer. Det ger ökad trygghet för alla, menar både arbetsgivare och anställda.  2018-09-06

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs universitet. Foto: Ulf Nilsson

”Låt chefer växa in i rollen”

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar. Det har inte gjorts särskilda studier om anställningsformens betydelse, däremot finns resultat som visar på vikten av att ge chefer tid att växa in i rollen som ledare.  2018-09-06

”Vi är långt ifrån färdiga med att skapa bra arbetsvillkor för chefer, utan jobbar medvetet för att försöka bli ännu bättre”, säger Lars ­Liljedahl, vård- och omsorgschef i Östersunds kommun. Foto: Sören Andersson

Svårt att bemanna drömjobb

Det är fortsatt svårt att rekrytera chefer inom socialtjänsten. Det uppger en majoritet av landets socialchefer i Visions färska socialchefsrapport. Men i Östersund går man mot strömmen.  2018-10-01

Till arkivet

Ledare: Vinna eller försvinna

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!