×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Handbok om diskrimineringslagen

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Du som chef har ett stort ansvar för en ­inkluderande ­arbetsplats. Och nu finns hjälp: en ­handbok för chefer om diskrimineringslagen.

Syftet med boken:

Att ge en överblick över diskrimineringslagen. Få chefer kan rabbla diskrimineringsgrunderna i sömnen. Här finns de lätt åtkomliga. Du får kunskap om var lagen gäller, vem den skyddar och hur det förebyggande arbetet mot diskriminering på jobbet ska läggas upp.

Den här boken ska inte läsas från pärm till pärm men fungerar utmärkt som en uppslagsbok som bör finnas på varje personalansvarig chefs skrivbord.

Bästa lärdomen:

Att skapa en öppen kultur fri från diskriminering är jätteviktigt och svårt eftersom det handlar om människors personliga värderingar. Därför är det ett arbete som bör pågå hela tiden. Man blir aldrig färdig.

Bästa med boken:

Det finns ett oändligt antal situationer som kan uppstå på en arbetsplats och som chefen förväntas hantera. Här finns gott om exempel, case och övningar som chef och medarbetare tillsammans kan jobba med på respektive arbetsplats.

Bästa citatet:

”Du är viktig eftersom du sätter tonen för verksamheten. Du behöver kommunicera på ett sätt som gör att medarbetare känner sig inkluderade och respektfullt bemötta samt främja lika villkor”.

Sämsta med boken:

Tråkigt bildmaterial. Innan varje kapitel finns en översiktsbild över regler som du som chef behöver ha koll på. Komplicerar snarare än underlättar.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!