×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Handbok om diskrimineringslagen

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Du som chef har ett stort ansvar för en ­inkluderande ­arbetsplats. Och nu finns hjälp: en ­handbok för chefer om diskrimineringslagen.

Syftet med boken:

Att ge en överblick över diskrimineringslagen. Få chefer kan rabbla diskrimineringsgrunderna i sömnen. Här finns de lätt åtkomliga. Du får kunskap om var lagen gäller, vem den skyddar och hur det förebyggande arbetet mot diskriminering på jobbet ska läggas upp.

Den här boken ska inte läsas från pärm till pärm men fungerar utmärkt som en uppslagsbok som bör finnas på varje personalansvarig chefs skrivbord.

Bästa lärdomen:

Att skapa en öppen kultur fri från diskriminering är jätteviktigt och svårt eftersom det handlar om människors personliga värderingar. Därför är det ett arbete som bör pågå hela tiden. Man blir aldrig färdig.

Bästa med boken:

Det finns ett oändligt antal situationer som kan uppstå på en arbetsplats och som chefen förväntas hantera. Här finns gott om exempel, case och övningar som chef och medarbetare tillsammans kan jobba med på respektive arbetsplats.

Bästa citatet:

”Du är viktig eftersom du sätter tonen för verksamheten. Du behöver kommunicera på ett sätt som gör att medarbetare känner sig inkluderade och respektfullt bemötta samt främja lika villkor”.

Sämsta med boken:

Tråkigt bildmaterial. Innan varje kapitel finns en översiktsbild över regler som du som chef behöver ha koll på. Komplicerar snarare än underlättar.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  för 12 dagar sedan

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  för 10 dagar sedan

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  för 12 dagar sedan

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  för 12 dagar sedan

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!