×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Handbok om diskrimineringslagen

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Du som chef har ett stort ansvar för en ­inkluderande ­arbetsplats. Och nu finns hjälp: en ­handbok för chefer om diskrimineringslagen.

Syftet med boken:

Att ge en överblick över diskrimineringslagen. Få chefer kan rabbla diskrimineringsgrunderna i sömnen. Här finns de lätt åtkomliga. Du får kunskap om var lagen gäller, vem den skyddar och hur det förebyggande arbetet mot diskriminering på jobbet ska läggas upp.

Den här boken ska inte läsas från pärm till pärm men fungerar utmärkt som en uppslagsbok som bör finnas på varje personalansvarig chefs skrivbord.

Bästa lärdomen:

Att skapa en öppen kultur fri från diskriminering är jätteviktigt och svårt eftersom det handlar om människors personliga värderingar. Därför är det ett arbete som bör pågå hela tiden. Man blir aldrig färdig.

Bästa med boken:

Det finns ett oändligt antal situationer som kan uppstå på en arbetsplats och som chefen förväntas hantera. Här finns gott om exempel, case och övningar som chef och medarbetare tillsammans kan jobba med på respektive arbetsplats.

Bästa citatet:

”Du är viktig eftersom du sätter tonen för verksamheten. Du behöver kommunicera på ett sätt som gör att medarbetare känner sig inkluderade och respektfullt bemötta samt främja lika villkor”.

Sämsta med boken:

Tråkigt bildmaterial. Innan varje kapitel finns en översiktsbild över regler som du som chef behöver ha koll på. Komplicerar snarare än underlättar.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!