×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Håkan Andersson, ordförande i Visions chefsförening i Stockholms stad. Foto: Peter Knutson

    Håkan Andersson, ordförande i Visions chefsförening i Stockholms stad. Foto: Peter Knutson

Här tas chefers villkor på allvar

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Håkan Andersson är chef på överförmyndarförvaltningen och ordförande i Visions chefsförening i Stockholms stad som är enda Vision-avdelning som har en egen chefsförening.

 Varför behövs en chefsförening?

– För att ta tillvara chefernas intresse som anställda. Goda villkor för cheferna ger förutsättningar för goda villkor för medarbetarna.

Vilka frågor driver ni?

– Vi är främst en mötesplats där chefer kan diskutera sina villkor. Det kan handla om vilka förutsättningar och stöd man får för att utföra sitt uppdrag och om arbetsmängd och lön.

Hur är det fackliga engagemanget bland chefsmedlemmarna?

– Vi är ungefär 230 medlemmar men hittills har aktiviteten varit ganska låg. Jag har bara varit ordförande i några månader, men förhoppningen är att aktiviteten ska öka och att vi får fler medlemmar.

Varför tog du uppdraget?

– Jag har varit chef i 15 år på olika arbetsplatser och sett hur förväntningarna på chefen ökat. Man förväntas ställa upp på allt och klara allt. Villkoren är ofta orimliga, vilket påverkar hela arbetsplatsen negativt.

– Chefen är inte bara chef, utan också en anställd som måste ha en god arbetsmiljö och rimliga arbetsvillkor. Förhoppningsvis kan jag och chefsföreningen vara med och bidra till det.  

Kan du rekommendera andra att starta en chefsförening?

– Absolut. Som chef finns det många frågor man vill diskutera med andra chefer i ett sammanhang där medarbetarna inte är med. Då är en chefsförening ett bra forum. 

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!