×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Håkan Andersson, ordförande i Visions chefsförening i Stockholms stad. Foto: Peter Knutson

    Håkan Andersson, ordförande i Visions chefsförening i Stockholms stad. Foto: Peter Knutson

Här tas chefers villkor på allvar

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. Håkan Andersson är chef på överförmyndarförvaltningen och ordförande i Visions chefsförening i Stockholms stad som är enda Vision-avdelning som har en egen chefsförening.

 Varför behövs en chefsförening?

– För att ta tillvara chefernas intresse som anställda. Goda villkor för cheferna ger förutsättningar för goda villkor för medarbetarna.

Vilka frågor driver ni?

– Vi är främst en mötesplats där chefer kan diskutera sina villkor. Det kan handla om vilka förutsättningar och stöd man får för att utföra sitt uppdrag och om arbetsmängd och lön.

Hur är det fackliga engagemanget bland chefsmedlemmarna?

– Vi är ungefär 230 medlemmar men hittills har aktiviteten varit ganska låg. Jag har bara varit ordförande i några månader, men förhoppningen är att aktiviteten ska öka och att vi får fler medlemmar.

Varför tog du uppdraget?

– Jag har varit chef i 15 år på olika arbetsplatser och sett hur förväntningarna på chefen ökat. Man förväntas ställa upp på allt och klara allt. Villkoren är ofta orimliga, vilket påverkar hela arbetsplatsen negativt.

– Chefen är inte bara chef, utan också en anställd som måste ha en god arbetsmiljö och rimliga arbetsvillkor. Förhoppningsvis kan jag och chefsföreningen vara med och bidra till det.  

Kan du rekommendera andra att starta en chefsförening?

– Absolut. Som chef finns det många frågor man vill diskutera med andra chefer i ett sammanhang där medarbetarna inte är med. Då är en chefsförening ett bra forum. 

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!