×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Tack vare den förlängda introduktionen fick socionomen Johanna Lindblom, som aldrig jobbat som chef tidigare, chansen att leda. Foto: André de Loisted

    Tack vare den förlängda introduktionen fick socionomen Johanna Lindblom, som aldrig jobbat som chef tidigare, chansen att leda. Foto: André de Loisted

Färsk chef fick en kanonstart

2018-09-06

Chefen i Fokus nr 3 2018. För att få bukt med hög personalomsättning bland chefer testade Malmö stad en ny giv: personer med chefsdrömmar men utan erfarenhet av att leda ­anställdes och fick sedan en flera månader lång skräddarsydd introduktion.

Det kan vara tufft att komma in som chef i äldreomsorgen, personalgrupperna är stora samtidigt som uppdraget ofta är tungt. Det är något som märkts av i Malmö stad, där trycket på första linjens chefer varit hårt samtidigt som personalomsättningen varit hög.

– Jag upplever att det har blivit lite tuffare för många chefer på senare år och det förekommer även att chefer blir sjuka på grund av sitt arbete. Det är något vi vill förändra, säger Anna Johansson, HR-konsult i Malmö stad.

Därför har staden annonserat efter personer med intresse både för ledarskap och vård- och omsorg. Att tidigare ha jobbat som chef är däremot inget krav. Dessa personer har sedan anställts på hälsa- vård- och omsorgsförvaltningen i staden där de fått en introduktion som anpassats efter var och ens behov. Bland annat har chefsaspiranterna drillats i stadens olika datasystem och gått arbetsmiljö- och samverkansutbildningar.

– Vi vet att det brukar bli tufft för nya chefer som när de börjar ska lära sig väldigt mångasaker på kort tid. Det här är ett sätt att ge dem en bättre start, säger Anna Johansson.

Under våren har fyra blivande chefer anställts som ska få en introduktion enligt detta upplägg. Men redan för ett par år sedan testade Malmö stad konceptet i lite mindre skala, då två personer anställdes på samma premisser. En av dem är Johanna Lindblom. Tidigare hade hon haft funderingar på att bli chef, men eftersom det är svårt att få en chefstjänst om man saknar erfarenhet blev det inte av att hon sökte några tjänster.

– Jag tänkte att det inte var någon idé att söka eftersom jag inte jobbat som chef tidigare. Men så kom det här och det tyckte jag var en ypperlig möjlighet att testa på att vara chef.

Och Johanna Lindblom blev inte besviken.

– Mina förväntningar överträffades. I dag jobbar jag som sektionschef inom hemtjänsten och trivs jättebra. Det är ett utmanande, energikrävande och utvecklande jobb. Det jag gillar bäst är att stötta medarbetarna i att använda hela sin kompetens och att tillsammans med dem utveckla verksamheten, säger hon.

I grunden är Johanna Lindblom socionom och innan hon sökte chefstjänsten hade hon jobbat som biståndshandläggare i tio år. Under sin förlängda introduktionstid fick Johanna en mentor som hon träffade en gång i veckan och möjlighet att jobba tillsammans med en chefskollega inom ett stort hemtjänstområde. Hon fick då möjlighet att avlasta sin kollega och kunde också gå in som tillförordnad chef under semestrar. En fördel med en lång introduktion är att hon fick mycket tid att fundera kring och analysera hur hon själv fungerar som ledare. I dag är Johanna tacksam över att hon fick möjlighet till en lång introduktion.

– Risken finns ju annars att man känner att man inte klarar av att hantera allt som kommer med att vara chef och då trivs man inte heller med uppdraget.  

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Förlängd introduktion

Krav för att få förlängd chefsintroduktion:

  • Högskoleutbildning om minst 180 poäng inom exempelvis socialt arbete, beteendevetenskap eller annat relevant ämne.
  • Intresse och drivkraft att leda medarbetare och ansvara för en verksamhet.
  • Arbete inom vård- och omsorg eller i en politiskt styrd organisation.

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!