×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Undvik ­digital panik

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Digital kompetens, digital innovation och digital ledning. Känner du dig vilse i alla moderna måsten? Lugn! Testa dig fram och våga göra fel, råder digitala strategen Judith Wolst, som skrivit Digital panik – få koll på läget.

– Man ska inte tro att man måste sitta inne på alla svaren bara för att man är chef, utan ansvaret ligger på att hitta sätt att inspirera till utvecklingen. Erkänn i stället att du inte har koll, och hjälp varandra! Jag var tidigare ordförande i Helsingborgs stads digitaliseringsråd, och det var så tydligt då att vi identifierade problem och hittade lösningar när vi pratade med flera olika personer och slog våra kloka hjärnor ihop. Ibland är det också bra att ha experimentverkstad och lära sig genom att testa och våga göra fel. Och dra nytta av det stöd som erbjuds av exempelvis SKL.

Men var ska en digitalt grön chef börja?

– Kickstarta dig själv och avsätt tio minuter varje morgon med att lära dig något nytt från poddar eller bloggar. Gå ihop tillsammans med kollegor eller skapa grupper på sociala medier för att diskutera och tipsa varandra. Det finns många inspirationskällor. Se till att använda digitala termer i vardagen för att bli bekväm med dem.

Är digitaliseringsresan svårare för äldre chefer än för yngre?

– Yngre är generellt sett mindre rädda för att använda den nya tekniken, men det finns inget som säger att man inte kan lära sig det även om man är äldre. Däremot kan det vara svårare att lära sig hur saker ska ledas om man är van vid en hierarkisk struktur, då titlar kommer bli allt mindre viktigt.

Ska chefer vara oroliga för att deras jobb digitaliseras bort?

– Nej. Det kommer fortfarande behövas ledare som har mod att leda förändring och som inspirerar till utveckling genom lärande och utforskande.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  2019-09-09

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  2019-09-11

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  2019-09-09

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  2019-09-09

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!