×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

    Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.

Flera kommuner har prioriterat enhetscheferna i årets lönerevision. Det uppger Visions lokala företrädare i en undersökning om löneutfallet för medlemmar i de största yrkesgrupperna som Tidningen Vision (nummer 7 2018) har gjort.

Louise Andersson, enhetschef inom hemtjänsten i Sala kommun, fick 5,7 procent, vilket för henne motsvarar 2 200 kronor.

– Jag är van vid att få mindre än hälften av det, så jag känner mig nöjd. Även de chefskollegor som jag har varit i kontakt med har sagt att de är förvånade över att arbetsgivaren varit så generös i år, säger hon.

Som jämförelse blev utfallet för samtliga Visions medlemmar i Sala 2,2 procent. Orsaken till kommunens satsning på enhetschefer inom vård och omsorg är, liksom hos flera andra satsande arbetsgivare som Chefen i fokus har pratat med, ett led i att försöka behålla sina chefer i konkurrens med bättre betalande arbetsgivare i närheten. Louise Andersson, som även är chefsombud, nämner också att nya chefer har kommit in med högre löner, vilket har påverkat utfallet positivt för de mer erfarna.

– Alla enhetschefer i Sala gör ett fantastiskt jobb. Vi är engagerade och försöker få våra medarbetare att lyckas i jobbet. Det är roligt att arbetsgivaren har förstått det, säger Louise Andersson, som märkt att kommunen arbetar hårt med annat också för att få enhetschefer att trivas, till exempel ett minskat antal medarbetare per chef samt försök att minska IT-strulet.

Enligt Visions ordförande i Sala, Tomas Roberg, har facket drivit på för att förbättra situationen för enhetschefer.

– Därför att det är viktigt att behålla och rekrytera bra chefer, eftersom bra chefer ger bra medarbetare. I slutändan är det Sala kommuns invånare det kommer till gagn.      

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Fakta

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!