×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läst & hört: Omgiven av dåliga chefer

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Thomas Erikson är författaren som tidigare ­varit omgiven både av idioter och av psykopater. Hans tredje bok handlar om att vara omgiven av dåliga chefer.

Syftet med boken:

DISA-modellen går ut på att dela in människors olika personligheter med hjälp av färgerna rött, gult, grönt och blått, för att få större förståelse för varför vi beter oss på olika sätt på jobbet. Skaffar du dig koll på din chefs eller dina medarbetares färg, blir det lättare att samspela på jobbet.

Bästa citatet:

”Föreställ dig att du kommer in på en restaurang en kväll med din familj. Där sitter en medarbetare. Hon ser dig inte och när du passerar hör du henne säga: min chef är så... Hur skulle du vilja att fortsättningen löd?”

Sämsta med boken:

Titeln. Den ska väl provocera. Men är du chef kan den i värsta fall få precis motsatt effekt. Du öppnar inte boken.

Bästa med boken:

Lättläst och stundtals riktigt underhållande. Man behöver inte köpa hans teorier med hull och hår. Om du bestämmer dig för att sätta dig över det, kan du lära dig en hel del både om ditt eget och andra människors beteende. Och i rättvisans namn så är författaren noga med att flera gånger påpeka att våra beteenden inte enbart kan förklaras med vilken färg eller vilken färgblandning vi består av.

Bästa lärdomen:

Att skilja på drivkrafter och beteende. Vad var det som fick mig att tacka ja till det där chefsuppdraget? Varför går jag upp på morgonen och går till jobbet? Våra drivkrafter styr vårt beteende och genom att vara medveten om sina egna och andras ökar förståelsen för olika beteenden.

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  2019-09-09

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  2019-09-11

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  2019-09-09

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  2019-09-09

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!