×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läst & hört: Omgiven av dåliga chefer

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Thomas Erikson är författaren som tidigare ­varit omgiven både av idioter och av psykopater. Hans tredje bok handlar om att vara omgiven av dåliga chefer.

Syftet med boken:

DISA-modellen går ut på att dela in människors olika personligheter med hjälp av färgerna rött, gult, grönt och blått, för att få större förståelse för varför vi beter oss på olika sätt på jobbet. Skaffar du dig koll på din chefs eller dina medarbetares färg, blir det lättare att samspela på jobbet.

Bästa citatet:

”Föreställ dig att du kommer in på en restaurang en kväll med din familj. Där sitter en medarbetare. Hon ser dig inte och när du passerar hör du henne säga: min chef är så... Hur skulle du vilja att fortsättningen löd?”

Sämsta med boken:

Titeln. Den ska väl provocera. Men är du chef kan den i värsta fall få precis motsatt effekt. Du öppnar inte boken.

Bästa med boken:

Lättläst och stundtals riktigt underhållande. Man behöver inte köpa hans teorier med hull och hår. Om du bestämmer dig för att sätta dig över det, kan du lära dig en hel del både om ditt eget och andra människors beteende. Och i rättvisans namn så är författaren noga med att flera gånger påpeka att våra beteenden inte enbart kan förklaras med vilken färg eller vilken färgblandning vi består av.

Bästa lärdomen:

Att skilja på drivkrafter och beteende. Vad var det som fick mig att tacka ja till det där chefsuppdraget? Varför går jag upp på morgonen och går till jobbet? Våra drivkrafter styr vårt beteende och genom att vara medveten om sina egna och andras ökar förståelsen för olika beteenden.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!