×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

    ”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.

För nästan precis ett år sedan gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på äldreboendena i Karlsborgs kommun. I rapporten därefter riktades kritik mot att det saknades chefer som medarbetarna kunde kontakta utanför kontorstid, vilket är ett krav vid allvarliga händelser.

Lösningen blev ett beredskapsavtal mellan arbetsgivaren och Vision som sjösattes i september i år. Det innebär att varje enhetschef inom socialförvaltningen ska vara redo att rycka ut vid allvarliga händelser under kvällar, nätter och helger var nionde vecka.

– Det känns sådär. Att ha beredskap innebär inskränkningar i privatlivet. Dessutom har jag då ansvar för flera olika enheter, vilket jag tycker är lite oroligt, även om vi har arbetat fram rutiner för vad vi ska göra vid olika händelser, säger Marie-Anne Karlsson, enhetschef för öppen verksamhet.

Hon är också Vision-ombud och en
av dem som fick i uppdrag att ta fram förslag på hur Karlsborgs beredskapsavtal skulle se ut. Genom avtalet får enhetscheferna 3 450 kronor i lönetillägg varje månad, oavsett om de rycker ut under beredskapen eller inte, plus övertidsersättning om de rycker ut, enligt centrala överenskommelser. Dessutom har Marie-Anne Karlsson, tillsammans med regionalt stöd från Vision, i förhandlingarna med arbetsgivaren fått igenom betald ledighet varje fredag efter beredskapsveckan.

Kollegan Monica Kihlström, enhetschef inom socialpsykiatrin och LSS, är nöjd med avtalet.

– Det är helt okej. Ersättningen är rimlig, och åtminstone den vecka som jag hittills haft beredskap var lugn. Det är en ganska liten uppoffring, säger hon.

Och även Marie-Anne Karlsson tycker att avtalet i grunden är bra, och har själv nyligen haft sin första beredskapsvecka.

– Jag var vaken lite på nätterna och tittade på telefonen. Men det ska nog gå framöver.        

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!