×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Anna Hult

    Foto: Anna Hult

500 chefer i skolbänken

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset, har tillsammans med sjukhusledningen startat ett chefsutvecklingsprogram som riktar sig till alla cirka 500 första linjens chefer.

Hur unikt är ­programmet?

– Vi menar att det är unikt på grund av omfattningen, alla första linjens chefer får gå, och för att det är så pass enhetligt. Dessutom bygger det på sjukhusets egen kompetens om ledarskap och utveckling. Det är inga konsulter som utbildar.

Hur är det uppbyggt?

– Projektet startade 2017 och ska pågå i fyra år. Det är fem utbildningsstarter per år och varje chef deltar vid nio tillfällen. Vi introducerar verktyg och arbetssätt som kan effektivisera arbetet. Mellan träffarna får cheferna testa vad de lärt sig.

Varför behövs utbildningen?

– En åldrande befolkning och ökad resursbrist kräver effektivare arbetssätt. Vi har till exempel tagit in nya kompetenser i vården, farmaceuter och värdar/värdinnor som ska avlasta den vanliga personalen. En annan sak är att medicinska sekreterare är med på ronderna och antecknar, då slipper andra dokumentera senare.

Hur påverkar det cheferna?

– Cheferna närmast kärnverksamheten spelar en central roll för medarbetarnas trivsel och möjlighet att nå sina mål. Genom att utbilda just dessa chefer tror vi att vi får bäst effekt.

Är programmet obligatoriskt för alla första linjens chefer?

– Alla ska få chansen att gå. Nu i starten har vi utgått från lustprincipen, men hittills har intresset varit stort.            

Susanna Forssblad

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!