×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Anna Hult

    Foto: Anna Hult

500 chefer i skolbänken

2018-11-09

Chefen i Fokus nr 4 2018. Ann-Marie Wennberg, sjukhusdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset, har tillsammans med sjukhusledningen startat ett chefsutvecklingsprogram som riktar sig till alla cirka 500 första linjens chefer.

Hur unikt är ­programmet?

– Vi menar att det är unikt på grund av omfattningen, alla första linjens chefer får gå, och för att det är så pass enhetligt. Dessutom bygger det på sjukhusets egen kompetens om ledarskap och utveckling. Det är inga konsulter som utbildar.

Hur är det uppbyggt?

– Projektet startade 2017 och ska pågå i fyra år. Det är fem utbildningsstarter per år och varje chef deltar vid nio tillfällen. Vi introducerar verktyg och arbetssätt som kan effektivisera arbetet. Mellan träffarna får cheferna testa vad de lärt sig.

Varför behövs utbildningen?

– En åldrande befolkning och ökad resursbrist kräver effektivare arbetssätt. Vi har till exempel tagit in nya kompetenser i vården, farmaceuter och värdar/värdinnor som ska avlasta den vanliga personalen. En annan sak är att medicinska sekreterare är med på ronderna och antecknar, då slipper andra dokumentera senare.

Hur påverkar det cheferna?

– Cheferna närmast kärnverksamheten spelar en central roll för medarbetarnas trivsel och möjlighet att nå sina mål. Genom att utbilda just dessa chefer tror vi att vi får bäst effekt.

Är programmet obligatoriskt för alla första linjens chefer?

– Alla ska få chansen att gå. Nu i starten har vi utgått från lustprincipen, men hittills har intresset varit stort.            

Susanna Forssblad

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!