×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

    Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

2018-01-29

Chefen i Fokus nr 1 2018. Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.

Över 5 000 medlemmar, varav drygt 400 chefer, har svarat på undersökningen. Samtliga säger att den verksamhet de jobbar i har påverkats av de senaste årens flyktingström. Andelen chefer som upplever att flyktingarna har bidragit till positiva förändringar i verksamheten är 57 procent. Av dem har 80 procent själva varit delaktiga i den utvecklingen.

En av dem är Sofia Claesson, enhetschef för hemtjänsten i Knivsta kommun. Det var när flyktingströmmen var som störst, hösten
2015, som hon började fundera på hur hennes verksamhet skulle kunna bidra för att hjälpa till.

Det fanns behov av både gemensamma ­träffpunkter och praktikplatser för flyktingarna.

– Vi hade mötesplatsen Lyckträffen intill våra äldreboenden, med aktiviteter och kafé, som var anpassad främst för de äldre. Jag föreslog att skapa en ny inriktning på mötesplatsen, berättar Sofia Claesson.

Tanken var en plats dit alla daglediga – pensionärer, flyktingar, funktionshindrade och långtidssjukskrivna – skulle känna sig välkomna och hitta till. I kaféet skulle även praktikanter kunna jobba bredvid en anställd volontärsamordnare.

För nästan precis ett år sedan slog nya Lyckträffen upp portarna, nu i en annan lokal, mitt på torget i centrala Knivsta. Och det är välbesökt, enligt Sofia Claesson.

– Här får till exempel unga flyktingar hjälp med läxläsning av äldre personer som varit svensklärare. Olika generationer och kulturer får utbyte av varandra.

Enligt Visions rapport upplever fyra av tio chefer att en av de saker som har förbättrats i samband med flyktingsituationen är samverkan mellan olika aktörer. Det skriver Sofia Claesson under på.

– Absolut. Lyckträffen har blivit en knutpunkt för samarbetet med SFI, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och flera förvaltningar i kommunen.

På sikt tror hon på ökad säkerhet runt torget i samband med att frivilligorganisationer och föreningar startat verksamheter.

– Det finns en mening med att komma hit och inte bara drälla runt på torget, samtidigt som fler vuxna nu rör sig här.      

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Gästspel som chef

De flesta chefer i landsting och regioner är anställda på tidsbegränsade förordnanden. Det underlättar avslut av uppdrag, menar arbetsgivarna. Men Vision varnar för dåliga förutsättningar och svagt skydd.  2018-09-06

Foto: Sören Andersson

Skippade korta kontrakt

I Sörmlands landsting är det numera tillsvidareanställning som gäller för chefer. Det ger ökad trygghet för alla, menar både arbetsgivare och anställda.  2018-09-06

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs universitet. Foto: Ulf Nilsson

”Låt chefer växa in i rollen”

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar. Det har inte gjorts särskilda studier om anställningsformens betydelse, däremot finns resultat som visar på vikten av att ge chefer tid att växa in i rollen som ledare.  2018-09-06

”Vi är långt ifrån färdiga med att skapa bra arbetsvillkor för chefer, utan jobbar medvetet för att försöka bli ännu bättre”, säger Lars ­Liljedahl, vård- och omsorgschef i Östersunds kommun. Foto: Sören Andersson

Svårt att bemanna drömjobb

Det är fortsatt svårt att rekrytera chefer inom socialtjänsten. Det uppger en majoritet av landets socialchefer i Visions färska socialchefsrapport. Men i Östersund går man mot strömmen.  2018-10-01

Till arkivet

Ledare: Vinna eller försvinna

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!