×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Alla arbetsgivare slåss om kandidaterna och det gäller att offentlig sektor vågar ta för sig och visar att det är attraktivt och roligt att jobba här”, säger Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun. Foto: Jonas Malmström

    ”Alla arbetsgivare slåss om kandidaterna och det gäller att offentlig sektor vågar ta för sig och visar att det är attraktivt och roligt att jobba här”, säger Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun. Foto: Jonas Malmström

Ambassadörer lockar personal

2018-01-30

Chefen i Fokus nr 1 2018. Kampen om talangerna är hård. Därför har allt fler offentliga arbetsgivare börjat jobba strategiskt med employer branding. En som jobbar hårt med det är Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun.

Kampen om talangerna är hård. I kommunsektorn är det stor brist på bland annat chefer, socialsekreterare, sjuksköterskor och lärare. Därför har allt fler offentliga arbetsgivare börjat jobba strategiskt med employer branding. Det handlar om att bli en attraktiv arbetsgivare för potentiella, nuvarande och tidigare anställda.

Arbetsgivarna försöker också göra den egna personalen till ambassadörer. För i dag är människor mer benägna att söka jobb hos en arbetsgivare som rekommenderats av någon vi känner.

En som jobbar hårt med employer branding just nu är Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun. Han utsågs till Årets rekryterare förra året och har även varit nominerad till Årets nytänkare på Framtidsgalan 2016. Då uppmärksammades han för sina innovativa metoder när det gäller rekrytering via sociala medier.

– I dag ägnar vi mycket kraft åt att försöka behålla den personal vi har. Vi jobbar med att ta fram ett arbetsgivarerbjudande, det vill säga det vi kan ge våra anställda förutom lön och förmåner. I det arbetet har vi intervjuat 40 anställda, som vi skulle vilja klona. Vad är det som gör att de tycker att det är kul att gå till jobbet och känner att de utvecklas? Det kan handla om att kunna jobba hemifrån eller att kunna planera sin arbetstid själv.

Under 2018 är tanken att dessa medarbetare, ambassadörerna, ska lyftas i videofilmer i sociala medier. Förhoppningen är att ryktet ska sprida sig att Vallentuna kommun är en bra arbetsgivare.

– Vi försöker också ha en dialog med attraktiva potentiella kandidater i sociala medier såsom Linkedin. Vi försöker att bearbeta dem på ett smart sätt, genom att till exempel bjuda in dem till kommunen för att träffa personer som de är intresserad av. På så sätt sår vi ett frö och kan verka attraktiva som arbetsgivare.

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!