×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Alla arbetsgivare slåss om kandidaterna och det gäller att offentlig sektor vågar ta för sig och visar att det är attraktivt och roligt att jobba här”, säger Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun. Foto: Jonas Malmström

    ”Alla arbetsgivare slåss om kandidaterna och det gäller att offentlig sektor vågar ta för sig och visar att det är attraktivt och roligt att jobba här”, säger Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun. Foto: Jonas Malmström

Ambassadörer lockar personal

2018-01-30

Chefen i Fokus nr 1 2018. Kampen om talangerna är hård. Därför har allt fler offentliga arbetsgivare börjat jobba strategiskt med employer branding. En som jobbar hårt med det är Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun.

Kampen om talangerna är hård. I kommunsektorn är det stor brist på bland annat chefer, socialsekreterare, sjuksköterskor och lärare. Därför har allt fler offentliga arbetsgivare börjat jobba strategiskt med employer branding. Det handlar om att bli en attraktiv arbetsgivare för potentiella, nuvarande och tidigare anställda.

Arbetsgivarna försöker också göra den egna personalen till ambassadörer. För i dag är människor mer benägna att söka jobb hos en arbetsgivare som rekommenderats av någon vi känner.

En som jobbar hårt med employer branding just nu är Linus Holmgren, rekryteringsansvarig i Vallentuna kommun. Han utsågs till Årets rekryterare förra året och har även varit nominerad till Årets nytänkare på Framtidsgalan 2016. Då uppmärksammades han för sina innovativa metoder när det gäller rekrytering via sociala medier.

– I dag ägnar vi mycket kraft åt att försöka behålla den personal vi har. Vi jobbar med att ta fram ett arbetsgivarerbjudande, det vill säga det vi kan ge våra anställda förutom lön och förmåner. I det arbetet har vi intervjuat 40 anställda, som vi skulle vilja klona. Vad är det som gör att de tycker att det är kul att gå till jobbet och känner att de utvecklas? Det kan handla om att kunna jobba hemifrån eller att kunna planera sin arbetstid själv.

Under 2018 är tanken att dessa medarbetare, ambassadörerna, ska lyftas i videofilmer i sociala medier. Förhoppningen är att ryktet ska sprida sig att Vallentuna kommun är en bra arbetsgivare.

– Vi försöker också ha en dialog med attraktiva potentiella kandidater i sociala medier såsom Linkedin. Vi försöker att bearbeta dem på ett smart sätt, genom att till exempel bjuda in dem till kommunen för att träffa personer som de är intresserad av. På så sätt sår vi ett frö och kan verka attraktiva som arbetsgivare.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!