×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Sofie Christmansson tyckte kursen i arbetsrätt var bra men för kort. Hon hade önskat mer fokus på hur man som chef kan agera i olika situationer. Foto: Petra Berggren

    Sofie Christmansson tyckte kursen i arbetsrätt var bra men för kort. Hon hade önskat mer fokus på hur man som chef kan agera i olika situationer. Foto: Petra Berggren

Chefer lär sig mer om arbetsrätt

2018-04-27

Chefen i Fokus nr 2 2018. Las och kollektivavtal, hur hänger det ihop? Socialtjänsten i Sundsvall ville öka personalens kunskaper i arbetsrätt och satte samtliga cirka 130 chefer i skolbänken.

Det var chefen för vård och omsorg, Karin Holmin, som tog initiativet till utbildningen.

– Syftet var att ge cheferna en grundläggande kunskap i alla arbetsrättens områden, både lagar och avtal, säger Karin Holmin som tog kontakt med Visions avdelning för att få hjälp att sy ihop en bra kurs. Uppdraget gick till Stig Linner, som jobbat många år som ombudman vid Visions center i Sundsvall.

I första vändan fick cirka 50 chefer inom vård- och omsorg gå kursen, sammanlagt en och en halv dag.

– Jag utgår ifrån en pyramid. I botten EU:s direktiv, sedan svensk lag, centrala och lokala kollektivavtal, och enskilda avtal. Och kommer in på olika frågor, till exempel skillnaden mellan MBL och samverkan, och vad som är specifikt i Sundsvall, säger Stig Linner och tillägger att han inte går in på frågor om hur fackets och arbetsgivarens värderingar kan skilja sig åt.

– När vi är i partsförhållande har facket sin tolkning och arbetsgivaren sin. Här är jag på basfaktanivå, säger han.

När cheferna inom vård och omsorg gått utbildningen beslöt ledningen att fler borde få chansen. Nu har samtliga cirka 130 chefer i socialtjänsten gått kursen.

En av dem är Sofie Christmansson, chef för äldreboendet Thulegården.

– Det var bra att få kunskap om grundbegreppen. Men jag skulle vilja att den innehöll mer fiktiva fall om hur man som chef kan agera i olika situationer.

Som vad?

– Till exempel hur vi hanterar olika fall av misskötsamhet. Om vi behöver stänga av någon från arbetet, ska personen då vara hemma med full lön eller inte och hur länge? Den typen av frågor där man som chef behöver ha på fötterna, men jag förstår att det är svårt att få med allt.

Så du önskar en fortsättningskurs?

– Absolut. Jag tror det är ganska många som behöver kontinuerlig input inom arbetsrätten.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!