×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Värmdö kommun

    Foto: Värmdö kommun

Sommarens yngsta chef

2017-09-05

Chefen i Fokus nr 3 2017. 16-åriga Frida Ohlin vikarierade i somras som kultur- och fritidschef i Värmdö kommun.

Du var Sveriges kanske yngsta chef, vad tyckte du om det?

– Det var jättekul. Jag tror absolut att jag skulle kunna jobba som det i framtiden.

Vad fick du göra som kultur- och fritidschef?

– Jag fick åka runt och titta på olika verksamheter. Jag besökte till exempel fritidsgårdar, bibliotek och musikskolan. Jag fick också delta på många chefsmöten och träffa folk som jobbar med olika saker i Värmdö kommun.

Kände du dig som chef?

– Jag stod inte och bestämde att ”nu ska du göra si och du så”. Men jag fick tycka till i olika chefsfrågor. Till exempel under morgonmötet, där chefer från andra avdelningar i kommunen deltog, kunde jag komma med synpunkter och förslag. Jag hann inte med att fatta några beslut, eftersom två veckor är så kort tid. Men jag hann lägga fram förslag och idéer som kan bli verklighet längre fram.

Vad var det för idéer?

– Jag har många tankar kring hur kommunen ska bli bättre på att kommunicera med unga och deras föräldrar med hjälp av sociala medier. Vad man ska lägga ut var beroende på vem man vill nå och sådana saker.

Hur ska en bra chef vara?

– En bra chef ska lyssna, finnas där och stötta i stället för att ge order. Men ändå inte vara rädd för att ta ansvar när det behövs.

Vad hade du för lön?

– Samma lön som andra 16-åringar som sommarjobbar i kommunen. Det vill säga 90 kronor i timmen.

Vilken är din viktigaste lärdom från den här tiden?

– Att man ska våga kliva fram, ställa frågor och säga vad man tycker. Att det inte finns några dåliga frågor.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Gästspel som chef

De flesta chefer i landsting och regioner är anställda på tidsbegränsade förordnanden. Det underlättar avslut av uppdrag, menar arbetsgivarna. Men Vision varnar för dåliga förutsättningar och svagt skydd.  2018-09-06

Foto: Sören Andersson

Skippade korta kontrakt

I Sörmlands landsting är det numera tillsvidareanställning som gäller för chefer. Det ger ökad trygghet för alla, menar både arbetsgivare och anställda.  2018-09-06

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs universitet. Foto: Ulf Nilsson

”Låt chefer växa in i rollen”

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar. Det har inte gjorts särskilda studier om anställningsformens betydelse, däremot finns resultat som visar på vikten av att ge chefer tid att växa in i rollen som ledare.  2018-09-06

”Synliggör rasism”

Palle Storm, universitetslektor vid institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet, har forskat om betydelsen av hudfärg och kön i det vardagliga arbetet på äldreboenden.  2018-09-06

Till arkivet

Ledare: Vinna eller försvinna

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!