×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”Vi är ute efter kompetent personal i första hand, men rekryteringsmetoden ger mångfald per automatik”, säger HR-chefen på Omvida, Ramtin Jahangiri. Foto: André De Loisted

    ”Vi är ute efter kompetent personal i första hand, men rekryteringsmetoden ger mångfald per automatik”, säger HR-chefen på Omvida, Ramtin Jahangiri. Foto: André De Loisted

Låt inte känslorna göra jobbet

2017-09-05

Chefen i Fokus nr 3 2017. Kan du lita på din magkänsla? När du ska äta - ja. När du ska rekrytera - nej. Kompetensbaserad rekrytering är motsatsen till magkänslorekrytering, och fokuserar på det som är viktigt på riktigt vid en anställning, menar experten.

Forskning har visat att långa uppfattas som mer intelligenta än korta. Överviktiga uppfattas på alla sätt mer negativt än normalviktiga. Och personer med utländska namn blir oftare bortvalda än de med svenskklingande. 

– Sådana effekter vill vi ju inte ha. Dels är det orättvist mot individen, vilket är illa nog. Dels riskerar organisationen att inte få den bästa medarbetaren, säger Malin Lindelöw, författare och expert på rekryteringsfrågor.

Hon förespråkar därför kompetensbaserad rekrytering. Metoden har, som hörs i namnet, fokus på kompetens.

Den största skillnaden mellan kompetensbaserad rekrytering och andra metoder är att sökande som kommer till anställningsintervju får göra tester kopplade till tjänsten eller svara på yrkesrelevanta frågor.

– Vid intervjuer kommer personlighet, motivation och anpassbarhet fram. Men det är svårt för sökande att briljera med sin analytiska förmåga i en intervju. Därför är det bra att låta dem lösa ett problem på plats.

Men innan man ens annonserar ut tjänsten bör man tänka på vad organisationen behöver, tipsar Malin Lindelöw.

– Den frågan bör tas på mycket större allvar. Det är lätt att tänka att när Kalle slutar behöver vi en annan Kalle. I stället bör man fundera på vad som varit bra med Kalle men också vad han inte gjorde samt organisationens framtida utmaningar. Gör en ordentlig genomgång vad ni ska ha personen till och vilka krav ni ska ställa på personen. När ni gjort den läxan att det dags för steg två: Hur bra är du på att bedöma människor? Fundera på vilka fördomar och förutfattade meningar du har.

Det privata vård- och omsorgsbolaget Omvida i Malmö använder kompetensbaserad rekrytering till stab, ledningsgrupp, chefstjänster och samordnare. Från slutet av 2018 ingår även behandlingsassistenter.

– Vi gör det för att garantera och utveckla företagets behov och för att attrahera personal som stöder våra värderingar, säger HR-chefen Ramtin Jahangiri.

När företaget kommit så långt i ­rekryteringsprocessen att man hittat några särskilt intressanta kandidater kallas var och en till en så kallad case-runda, en situation som var och en ska lösa tillsammans med redan anställda.

– Ingen vet på förhand vad det ska handla om. Det är komplexa problem som sällan har ett svar. Men vi vill se själva tänket, hur den sökande tolkar och tar till sig fakta och använder kollegorna på plats. För oss är beteendet, som är mätbart utifrån våra värderingar, och hur du samverkar med andra lika viktigt som ett cv, säger Ramtin Jahangiri.

Kompetensbaserad rekrytering blir allt vanligare, märker Malin Lindelöw.

– Metoden växer även om den kallas olika saker i olika organisationer. Och det är ingen fluga. Det är jag säker på.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Slitsamt stå startklar

Missnöjet med beredskap är stort. Var femte chef inom omsorg och ­teknik har funderat på att byta jobb för att de upplever beredskapen ­alltför betungande. Ett bra avtal kan vara lösningen.  2018-04-27

Sofie Christmansson tyckte kursen i arbetsrätt var bra men för kort. Hon hade önskat mer fokus på hur man som chef kan agera i olika situationer. Foto: Petra Berggren

Chefer lär sig mer om arbetsrätt

Las och kollektivavtal, hur hänger det ihop? Socialtjänsten i Sundsvall ville öka personalens kunskaper i arbetsrätt och satte samtliga cirka 130 chefer i skolbänken.  2018-04-27

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.

Webbterapi för utbrända

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet har studerat hur terapi på internet kan hjälpa utbrända chefer.  2018-04-27

Illustration: Helena Bergendahl

Det här gör facket i frågan

Visions ombudsman Ameli Andersson svarar om arbetet i med- och motvind.  2018-04-27

Till arkivet

Ledare: När det allra värsta händer

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!