×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Lasse Hejdenberg

    Foto: Lasse Hejdenberg

Talangprogram gav sju nya chefer

2017-04-24

Chefen i Fokus nr 2 2017. 15 anställda valdes ut till ett aspirantprogram för kommande chefer. Sju av dem har redan landat på sina första chefsjobb.

Jasmina Ferizovic arbetade som LSS-handläggare när hon i fjol uppmanades av sin chef att söka det nystartade aspirantprogrammet som Motala genomför i samarbete ett konsultföretag. I konkurrens med närmare 60 sökande blev hon en av dem som fick gå utbildningen; parallellt med jobbet ordnades under året ett tvådagarsinternat, nio heldagar om ledarskap, kontakt med en mentor, och projektarbeten.

– För mig var den jättebra. Kursen handlade mycket om kommunikation, hur man får med sig andra och hur jag kan använda olika metoder i ledarskapet. Framför allt gav den mig mycket självkännedom, varför jag själv reagerar på ett visst sätt i olika situationer, säger Jasmina Ferizovic som redan i september, knappt halvvägs i utbildningen, fick sin första chefstjänst. Nu jobbar hon som enhetschef för personlig assistans med cirka 40 medarbetare.

– Det är väldigt skönt att ha en metod och
en modell att luta sig mot när vi har APT eller jag har samtal med medarbetare. Det har
gett mig ett verktyg att bli en bra ledare, säger hon.

Syftet med aspirantutbildningen har varit att se till att kommunen inte får brist på chefer framöver och att ta tillvara de anställda som har talang.

– Det är jätteroligt att intresset var så stort. När vi annonserar efter personal är känslan ofta den motsatta, det är inte så många som söker, och chefer stannar inte lika länge på samma jobb i dag som tidigare, konstaterar Eva Soame, HR-strateg i kommunen.

När de sökande skulle väljas ut tittade man på det kommande chefsbehovet inom varje förvaltning. Det blev något fler platser för blivande chefer inom socialförvaltningen, men även ingenjörer, förskollärare, administratörer och andra yrkesgrupper fanns representerade bland deltagarna.

– Det kan vara tryggt att börja som chef inom ett område man känner till. Samtidigt vill vi se chefsyrket som en egen profession, att man inte ska behöva specialistkunskaper, säger Eva Soame.

Nästan hälften har redan börjat som chefer. Bra, tycker förstås Eva Soame men tillägger att programmet också har andra syften.

– Det är också en stor vinst om man som deltagare inser att man kanske hellre vill vara specialist eller jobba med utvecklingsfrågor.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!