×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Lasse Hejdenberg

    Foto: Lasse Hejdenberg

Talangprogram gav sju nya chefer

2017-04-24

Chefen i Fokus nr 2 2017. 15 anställda valdes ut till ett aspirantprogram för kommande chefer. Sju av dem har redan landat på sina första chefsjobb.

Jasmina Ferizovic arbetade som LSS-handläggare när hon i fjol uppmanades av sin chef att söka det nystartade aspirantprogrammet som Motala genomför i samarbete ett konsultföretag. I konkurrens med närmare 60 sökande blev hon en av dem som fick gå utbildningen; parallellt med jobbet ordnades under året ett tvådagarsinternat, nio heldagar om ledarskap, kontakt med en mentor, och projektarbeten.

– För mig var den jättebra. Kursen handlade mycket om kommunikation, hur man får med sig andra och hur jag kan använda olika metoder i ledarskapet. Framför allt gav den mig mycket självkännedom, varför jag själv reagerar på ett visst sätt i olika situationer, säger Jasmina Ferizovic som redan i september, knappt halvvägs i utbildningen, fick sin första chefstjänst. Nu jobbar hon som enhetschef för personlig assistans med cirka 40 medarbetare.

– Det är väldigt skönt att ha en metod och
en modell att luta sig mot när vi har APT eller jag har samtal med medarbetare. Det har
gett mig ett verktyg att bli en bra ledare, säger hon.

Syftet med aspirantutbildningen har varit att se till att kommunen inte får brist på chefer framöver och att ta tillvara de anställda som har talang.

– Det är jätteroligt att intresset var så stort. När vi annonserar efter personal är känslan ofta den motsatta, det är inte så många som söker, och chefer stannar inte lika länge på samma jobb i dag som tidigare, konstaterar Eva Soame, HR-strateg i kommunen.

När de sökande skulle väljas ut tittade man på det kommande chefsbehovet inom varje förvaltning. Det blev något fler platser för blivande chefer inom socialförvaltningen, men även ingenjörer, förskollärare, administratörer och andra yrkesgrupper fanns representerade bland deltagarna.

– Det kan vara tryggt att börja som chef inom ett område man känner till. Samtidigt vill vi se chefsyrket som en egen profession, att man inte ska behöva specialistkunskaper, säger Eva Soame.

Nästan hälften har redan börjat som chefer. Bra, tycker förstås Eva Soame men tillägger att programmet också har andra syften.

– Det är också en stor vinst om man som deltagare inser att man kanske hellre vill vara specialist eller jobba med utvecklingsfrågor.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!