LÄST & hört | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

LÄST & hört

2017-05-03

Chefen i Fokus nr 2 2017. Hon kom som kärleksflykting. Hennes man flydde från Iran. Ett och ett halvt år senare kom Azita Shariati och startade från noll. I dag är hon prisad VD för Sodexo.

Bästa ögonöppnaren

Azita Shariati hade jobbat i femton år på olika chefsbefattningar inom Sodexo när hon fick frågan av en journalist om hon hade blivit inkvoterad för att hon är kvinna och invandrare. Hon skriver att hon fram till den dagen själv inte ens tänkt tanken. Hon har hela tiden trott att hon är där hon är tack vare sin kompetens. Tankeväckande.

Bästa citatet

”Motivation skapar energi som gör det enklare att genomdriva förändringar. Och det är just det som är min styrka som ledare: jag skapar energi.”

Det bästa med boken

En spännande historia om vad en människa kan åstadkomma med sitt liv tack vare en stark personlighet, intelligens, och drivkraft. Här är en person som verkligen lever upp till uttrycket ”att starta med två tomma händer”.

Det värsta med boken

Privata händelser blandas med ledarskapstips. Det blir intressantare läsning, men det som förtar upplevelsen är att här målas samtidigt upp en bild av en superkvinna som klarar allt. Hon marscherar genom livet med frejdig beslutsamhet och utan att kröka ett hår på den perfekta frisyren. Alla upplevelser, från flykten från sitt hemland, till nära-döden-upplevelser använder hon sig av i sitt ledarskap.

Då slutar jag läsa

Det blir lite väl magstarkt när hon beskriver hur hon bjuder in till en stor studentfest. Hon ska göra allt själv. Dagen och kvällen innan festen blir hon fast i möten med Europachefen. Men inte låter hon sig hindras av det. Halv tolv på natten sätter hon igång och lagar mat. Kvart i fyra har hon gjort en massa konstnärliga snittar. Festen blir fantastisk och maten perfekt förstås.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Slitsamt stå startklar

Missnöjet med beredskap är stort. Var femte chef inom omsorg och ­teknik har funderat på att byta jobb för att de upplever beredskapen ­alltför betungande. Ett bra avtal kan vara lösningen.  2018-04-27

Sofie Christmansson tyckte kursen i arbetsrätt var bra men för kort. Hon hade önskat mer fokus på hur man som chef kan agera i olika situationer. Foto: Petra Berggren

Chefer lär sig mer om arbetsrätt

Las och kollektivavtal, hur hänger det ihop? Socialtjänsten i Sundsvall ville öka personalens kunskaper i arbetsrätt och satte samtliga cirka 130 chefer i skolbänken.  2018-04-27

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.

Webbterapi för utbrända

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet har studerat hur terapi på internet kan hjälpa utbrända chefer.  2018-04-27

Illustration: Helena Bergendahl

Det här gör facket i frågan

Visions ombudsman Ameli Andersson svarar om arbetet i med- och motvind.  2018-04-27

Till arkivet

Ledare: När det allra värsta händer

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!