×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre villkor i tuff roll

2017-04-26

Chefen i Fokus nr 2 2017. Delat ledarskap kan verkligen göra att ett plus ett blir tre. Men det gäller att man är lite olika och hittar ett sätt att jobba som tar till vara var och ens styrkor. Det menar Kristina Rosengren, som följt en ledarduo i vården under deras första tre år.

Kristina Rosengren forskar om ledarskap i vården vid Göteborgs universitet och har intresserat sig för delat ledarskap. Bland annat har hon följt två sjuksköterskor på en vårdavdelning. Där infördes delat ledarskap som ett sätt att avlasta den chef som tidigare hade haft ensamt ansvar för 80 medarbetare.

Inför förändringen fanns en del farhågor bland personalen, enligt Kristina Rosengren. Man var bland annat orolig att saker skulle falla mellan stolarna och att man skulle få olika svar beroende på vem man frågade.

Under det första året var det också lite så. Det tog tid för cheferna att hitta formerna för samarbetet.

– Kortfattat kan man säga att cheferna ägnade det första året åt att prata väldigt mycket med varandra.

Under andra året hade cheferna lärt känna varandra och kunde skapa effektiva rutiner och strukturer utifrån deras respektive styrkor och svagheter.

– År tre skördade de sedan frukten av samarbetet, då kunde de jobba med utveckling i stället för bara förvaltning, säger Kristina Rosengren.

En uppföljning med personalen visade att även de blev nöjda. Samarbetet kom att permanentas och ledarskapsmodellen används fortfarande.

– Jag har hört andra beskriva delat ledarskap som inrikesminister och utrikesminister. Jag tyckte det var träffande. Den ena jobbar mer med de dagliga frågorna, medan den andra fokuserar på att utveckla verksamheten.

Kristina Rosengren ser delat ledarskap som ett bra sätt att skapa bättre förutsättningar i en roll som ofta är tuff.

– Det ställs otroligt höga krav på chefer och ingen människa kan täcka
in alla egenskaper och kompetenser som önskas. Delar man ledarskapet finns större chans att täcka in fler områden.

Men för att kunna få till ett samarbete som inte stannar vid att man bara jobbar parallellt krävs en process som måste få ta tid.

– Det är ingen snabb ledarskapsmodell, för man måste få lära känna varandra. Och man behöver vara bra på olika saker. Annars blir ett plus ett bara två.               

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Fortbildning ger tätplats

Kompetensutveckling ger försprång för dem som vill ­utvecklas som ledare. Men det ­senaste året blev många chefer utan, visar vår undersökning.  2019-04-29

Michaela Månlycke är nöjd med löne­utvecklingen och att det rekryteras fler chefer. Foto: Mats Samuelsson

Här får de mer och blir fler

Medellönen för enhetschefer i äldreomsorgen ökade med 4,4 procent i fjol, visar Tidningen Visions kartläggning. Alvesta är en av de kommuner där löneutvecklingen varit förhållandevis bra. Orsaken kan vara… Växjö.  2019-04-29

Foto: Anders Andersson

Vlora kämpar för allas rätt

När Vlora Krasniqi av en slump kastades in i chefsrollen upptäckte hon att hon trivs med att leda när det händer mycket. Att skapa struktur är hennes grej, liksom att jobba med frågor hon brinner för – som mänskliga rättigheter.  2019-04-29

Foto: Mostphotos

Chefer mest nätmobbade

Fler personer i chefsposition är ­utsatta för nätrelaterad mobbning på jobbet. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-04-29

Till arkivet

Ledare: Nödvändigt att lära nytt

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!