×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre villkor i tuff roll

2017-04-26

Chefen i Fokus nr 2 2017. Delat ledarskap kan verkligen göra att ett plus ett blir tre. Men det gäller att man är lite olika och hittar ett sätt att jobba som tar till vara var och ens styrkor. Det menar Kristina Rosengren, som följt en ledarduo i vården under deras första tre år.

Kristina Rosengren forskar om ledarskap i vården vid Göteborgs universitet och har intresserat sig för delat ledarskap. Bland annat har hon följt två sjuksköterskor på en vårdavdelning. Där infördes delat ledarskap som ett sätt att avlasta den chef som tidigare hade haft ensamt ansvar för 80 medarbetare.

Inför förändringen fanns en del farhågor bland personalen, enligt Kristina Rosengren. Man var bland annat orolig att saker skulle falla mellan stolarna och att man skulle få olika svar beroende på vem man frågade.

Under det första året var det också lite så. Det tog tid för cheferna att hitta formerna för samarbetet.

– Kortfattat kan man säga att cheferna ägnade det första året åt att prata väldigt mycket med varandra.

Under andra året hade cheferna lärt känna varandra och kunde skapa effektiva rutiner och strukturer utifrån deras respektive styrkor och svagheter.

– År tre skördade de sedan frukten av samarbetet, då kunde de jobba med utveckling i stället för bara förvaltning, säger Kristina Rosengren.

En uppföljning med personalen visade att även de blev nöjda. Samarbetet kom att permanentas och ledarskapsmodellen används fortfarande.

– Jag har hört andra beskriva delat ledarskap som inrikesminister och utrikesminister. Jag tyckte det var träffande. Den ena jobbar mer med de dagliga frågorna, medan den andra fokuserar på att utveckla verksamheten.

Kristina Rosengren ser delat ledarskap som ett bra sätt att skapa bättre förutsättningar i en roll som ofta är tuff.

– Det ställs otroligt höga krav på chefer och ingen människa kan täcka
in alla egenskaper och kompetenser som önskas. Delar man ledarskapet finns större chans att täcka in fler områden.

Men för att kunna få till ett samarbete som inte stannar vid att man bara jobbar parallellt krävs en process som måste få ta tid.

– Det är ingen snabb ledarskapsmodell, för man måste få lära känna varandra. Och man behöver vara bra på olika saker. Annars blir ett plus ett bara två.               

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!