×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Anna Lindfors, Chefsrådgivare på Vision, svarar på dina frågor.

2017-04-26

Chefen i Fokus nr 2 2017.

Borde jag lägga mig i deras osämja?

På senaste personalmötet framgick det att två av mina medarbetare var osams. Det verkar inte vara jobbrelaterat, men nu har det börjat påverka deras arbetsprestation. Borde jag som chef lägga mig i?

Svar: Ja, det bör du göra. Du som chef har ett ansvar att göra det som behövs för att all personal ska ha en bra arbetsmiljö.  Finns det kanske redan rutiner för det här hos er? Du kan ta kontakt med HR och/eller företagshälsovården för att ordna hjälp till en lösning. Har det inte gått alltför långt kan det vara bra att börja med ett möte med båda två. Du kan då inleda med vad du såg på personalmötet samt att du som chef har märkt av att deras arbetsprestation har sjunkit. I bästa fall räcker det med ett samtal för att de ska ta ansvar för att inte låta sitt privatliv påverka jobbet. Är du med i ett chefsnätverk eller har någon chefskollega du har förtroende för kan de vara ett bollplank innan du bestämmer dig för hur du ska gå vidare. Du är också välkommen att ringa oss chefsrådgivare.

När är det dags att gå vidare i karriären?

Jag har börjat känna att jag vill mer med mitt yrkesliv än vad som är möjligt i min nuvarande roll. Samtidigt trivs jag med arbetsgivaren och mina medarbetare och är bra på det jag gör. Hur vet jag när det är dags att bryta upp?

Svar: Vad kul att du trivs! För att trivas även på två till fem års sikt, kanske du behöver mer än vad du får i dag. Vilken stimulans får du i form av kompetenshöjande insatser eller utmaningar? Är det här något du och din chef har pratat om under ditt medarbetarsamtal eller annat tillfälle? Ibland är det inte ett byte av arbetsgivare som behövs, utan det kan räcka med att förändra din roll i organisationen. Här kan Visions karriärrådgivning vara till hjälp. I samtalet ställer karriärrådgivaren frågor till dig och ger dig återkoppling, som hjälper dig att klargöra vad du vill förändra och hur du kan gå tillväga för att komma dit. Det här bokar du via vår hemsida efter att du har loggat in.

Får en behandling kosta hur mycket som helst?

Under det senaste året har en av mina medarbetare varit sjukskriven för stressrelaterad utmattning. Hen har haft en ohälsosam arbetsbelastning, vilket vi har åtgärdat med hjälp av den nya föreskriften om organisatorisk och social arbetsmiljö. Nu har hens läkare hittat en behandling som jag tycker är i dyraste laget. Vad är det rimligt att vi som arbetsgivare står för?

Svar: Vad som är rimligt varierar mellan olika situationer. Det viktiga första steget har ni redan klarat av, att hitta en balans mellan krav och resurser. Tror du att den här behandlingen skulle hjälpa din medarbetare? Eftersom ni som kommun har era arbetsmarknadsförsäkringar hos AFA försäkring, finns det något som heter rehabiliteringsstöd. Det är en möjlighet för er som arbetsgivare att ansöka om ersättning för upp till hälften av rehabiliteringskostnaderna. Villkoren är att det ska vara en arbetslivsinriktad insats. Stöd som AFA försäkring ger är samtalsstöd, föreläsningar och fysisk aktivitet. Kontakta gärna dem på telefonnummer 0771-88 00 99. 

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!