×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • ''Vänd upp och ner på hierarkierna.'' Foto: Colourbox

  ''Vänd upp och ner på hierarkierna.'' Foto: Colourbox

Vänd upp och ned på hierarkierna

2017-01-25

Chefen i Fokus. Digitaliseringen och globaliseringen. Det är två stora utmaningar för framtidens arbetsmarknad och för framtidens chefer.

Hur leder man nästa generation? Kommer arbetsplatserna att försvinna? 

– Konkurrensen ökar i de flesta branscher och det ökar kraven på chefer att hänga med i omvärlden som förändras. Svenska ledare är inte i närheten av den omvärldsbevakningen än, säger Ulrika Sedell, ledarskapsutvecklare och författare till boken En framtid bortom glastaket.

Digitaliseringen handlar inte bara om ny teknik och om att uppdatera sina tjänster på olika digitala plattformar. Ulrika Sedell efterlyser ett förändrat beteende av framtidens chefer.

– Som ledare behöver du vända upp och ner på den hierarkiska ordningen och släppa mandaten. I stället för att fastna i det operativa, leda med inspiration. För att få med dig dina medarbetare måste du som chef våga möta dem i ett personligt och nära ledarskap.

Hur vet man om man är inspirerande, personlig och nära?

– Det handlar om att vara en förebild. Du kan inte säga en sak och göra något annat för då känner sig medarbetarna nonchalerade. Det är inte lätt, det krävs en personlig mognad och att du har tillgång till din kreativitet.

Alla kanske inte är kreativa?

– Det finns metoder och verktyg för att lyssna inåt, till exempel yoga, meditation och mindfulness. Men det är också jätteviktigt att nya chefer får tillgång till mentorskap och handledning.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

TCO robtiseras

 • Nu ger sig centralorganisationen TCO in i framtidsdiskussionerna om digitalisering,robotisering och globalisering. I filmen Face Tomorrow Like a Swede illustreras
  hur viktigt det är att säkra villkoren på framtidens arbetsmarknad. I filmen
  vill ”bots” som robotarna kallar sig ha bättre arbetsvillkor och startar ett
  fackförbund. Läs mer på www.tco.se

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!