×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • ''Vänd upp och ner på hierarkierna.'' Foto: Colourbox

  ''Vänd upp och ner på hierarkierna.'' Foto: Colourbox

Vänd upp och ned på hierarkierna

2017-01-25

Chefen i Fokus. Digitaliseringen och globaliseringen. Det är två stora utmaningar för framtidens arbetsmarknad och för framtidens chefer.

Hur leder man nästa generation? Kommer arbetsplatserna att försvinna? 

– Konkurrensen ökar i de flesta branscher och det ökar kraven på chefer att hänga med i omvärlden som förändras. Svenska ledare är inte i närheten av den omvärldsbevakningen än, säger Ulrika Sedell, ledarskapsutvecklare och författare till boken En framtid bortom glastaket.

Digitaliseringen handlar inte bara om ny teknik och om att uppdatera sina tjänster på olika digitala plattformar. Ulrika Sedell efterlyser ett förändrat beteende av framtidens chefer.

– Som ledare behöver du vända upp och ner på den hierarkiska ordningen och släppa mandaten. I stället för att fastna i det operativa, leda med inspiration. För att få med dig dina medarbetare måste du som chef våga möta dem i ett personligt och nära ledarskap.

Hur vet man om man är inspirerande, personlig och nära?

– Det handlar om att vara en förebild. Du kan inte säga en sak och göra något annat för då känner sig medarbetarna nonchalerade. Det är inte lätt, det krävs en personlig mognad och att du har tillgång till din kreativitet.

Alla kanske inte är kreativa?

– Det finns metoder och verktyg för att lyssna inåt, till exempel yoga, meditation och mindfulness. Men det är också jätteviktigt att nya chefer får tillgång till mentorskap och handledning.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto: André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

TCO robtiseras

 • Nu ger sig centralorganisationen TCO in i framtidsdiskussionerna om digitalisering,robotisering och globalisering. I filmen Face Tomorrow Like a Swede illustreras
  hur viktigt det är att säkra villkoren på framtidens arbetsmarknad. I filmen
  vill ”bots” som robotarna kallar sig ha bättre arbetsvillkor och startar ett
  fackförbund. Läs mer på www.tco.se

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!