×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stort lönegap mellan äldreomsorgschefer

2017-01-25

Chefen i Fokus nr 1 2017. Det skiljer mer än 19 000 kronor i snittlön mellan enhetschefer inom äldreomsorgen beroende på var i landet de jobbar. Det visar en granskning som Tidningen Vision har gjort.

Stockholm är den kommun som betalar högst lön till chefer i äldreomsorgen. Här ligger snittlönen på över 50 000 kronor i månaden. Chefer i samma roll i Åsele kommun i Västerbotten tjänar i snitt drygt 31 000 kronor, vilket är lägst i landet.

– Det förvånar mig inte alls, säger Monika Roos, Visions avdelningsordförande i Åsele.

– Befolkningen och därmed skatte­underlaget minskar i kommunen, så varje år kommer propåer från politikerna om att spara och skära ned. Det gäller alla yrkesgrupper. Men frågan är vilken personal arbetsgivaren vill ha? Att vara enhetschef är det svåraste uppdrag du kan ha. Du blir jagad både uppifrån och nerifrån och jobbar med människor. Det är lättare att jobba med soptunnor, de går att byta ut om de går sönder.

Enligt Monika Roos slutar enhetschefer i äldreomsorgen i Åsele på löpande band, bland annat på grund av löneläget. Men det finns inte mycket hon som facklig kan göra för att få upp lönerna för dem, anser hon.

– Jag arbetar fackligt på heltid och har arbetsuppgifter för 150 och går aldrig hem för dagen i tid. Så det finns varken tid eller kraft att göra mer än det som brinner mest, vilket inte är bra.

– Vi har förstås en helt fantastisk livsmiljö här i södra Lappland, fast den går ju inte att leva på.

Chefen i fokus har sökt socialchefen i Åsele kommun Eva-Lena Johansson, men inte lyckats nå henne. Och personalchefen, Britt-Inger Odén, vill inte kommentera saken, med hänvisning till att det inte är hon som sätter lönerna och inte har tid att sätta sig in i saken.

Inte heller i Stockholms stad är Visions lokala avdelning särskilt förvånad över sin topplacering i löneligan för äldreomsorgschefer.

– Det är marknadskrafterna som styr. Konkurrensen om cheferna är stor, både mellan stadsdelsförvaltningarna och närliggande kommuner, och även i andra verksamheter och sektorer, säger avdelningsordförande Johan Berken.

Läs mer i nästa nummer av Tidningen Vision.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!