×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Colourbox

    Foto: Colourbox

Lätt att leken spårar ur

2017-01-25

Chefen i Fokus nr 1 2017. Tävlingar, frågesporter eller bastubad. På personal-fester och kickoffer väljer många chefer att anordna någon form av gemensam aktivitet. Men man bör tänka sig för innan man anordnar sådana, menar experter.

Etikettauktoriteten Magdalena Ribbing får frågan då och då: måste man som anställd ställa upp på gruppaktiviteter på jobbet som inte handlar om själva arbetet, utan syftar till att stärka gruppen eller bara ha kul?

Magdalena Ribbing är tvärsäker på sitt svar.

– Jag tycker att man ska undvika allt som kan inkräkta på den mänskliga integriteten i alla tänkbara meningar.

Att göra aktiviteten frivillig hjälper inte.

– Det är alltid någon som noterar att den där personen inte är samarbetsvillig, vilket kan bli ett minus i protokollet.

Även en till synes oskyldig aktivitet som att lägga pussel eller ha en frågesport kan kännas jobbig för en del personer. Någon känner sig okunnig, någon annan måste hålla tillbaka sin skicklighet för att inte framstå som överlägsen, påpekar hon.

– För att inte tala om fysiska tävlingar eller att bada tillsammans. Jag har till och med fått brev från förtvivlade personer som känt sig pressade att bada bastu ihop med sina arbetskamrater. Att behöva visa sig halvt avklädd inför sina arbetskamrater är fel, fel, fel!

Är det inte rimligt att bjuda lite på sig själv på jobbet?

– Nej, varför ska man det? På en arbetsplats är det arbetsuppgifterna som är det gemensamma målet.

Ett mål som knappast påverkas positivt av lekar och tävlingar. Snarare tvärtom, tror hon.

– I förlängningen tror jag att den här typen av aktiviteter faktiskt kan inbjuda till konflikter mellan arbetskamrater.

Hon får medhåll av Christian Jacobsson, doktor i psykologi vid Göteborgs universitet, som forskar om ledarskap och arbetsgrupper.

– Det är orimligt att kräva att medarbetare ska gå utanför sin roll. I sämsta fall skapar det fel klimat i gruppen, eftersom inte alla känner sig inkluderade.

Teambuildingövningar i syfte att svetsa samman gruppen då? Det beror på vad man menar med teambuilding, enligt Christian Jacobsson. 

– I forskningen handlar det om att klargöra mål och roller på arbetsplatsen, att träna på att hantera konflikter och så vidare. Då är de gemensamma arbetsuppgifterna i fokus. Men i arbetslivet används ordet ofta om övningar tillsammans i grupp, typ klättra eller ro en båt.

Den chef som tror att arbetsgruppen kommer att jobba bättre tillsammans efter att ha gjort den sortens aktiviteter är fel ute, anser han.

– Enligt forskningen hör lära-känna-varandra-övningar till de minst effektiva sätten att få folk att samarbeta bättre.

Magdalena Ribbing påpekar att i ­grupper finns det alltid någon som är sämst.

– Den personen ska inte behöva bli utsatt. Det enda jag kan tänka mig i den vägen är att tillsammans fundera över hur den fysiska arbetsmiljön kan förbättras.

Men om man som chef ändå vill hitta på något extra ibland?

– Bjud in någon som uppträder och som gör det utan att ”gå på” enskilda personer, säger Magdalena Ribbing.

Ingela Hofsten

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Tänk på det här om du vill anordna aktiviteter

  • Jobb och privatliv bör inte blandas ihop.
  • I alla tävlingssammanhang finns det någon som är sämst.
  • Även om något är frivilligt kan det vara svårt att avstå, eftersom risken finns att man då riskerar att uppfattas som tråkig eller illojal.

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!