×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Vesna Jovic har fått jobbet som ny vd för SKL. Foto: Thomas Carlgren

    Vesna Jovic har fått jobbet som ny vd för SKL. Foto: Thomas Carlgren

Hallå där, Vesna Jovic

2017-01-25

Chefen i Fokus nr 1 2017. Vesna Jovic är kommundirektör i Huddinge, som fått jobbet som ny vd för ­Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

 Dags att byta jobb efter 28 år?

– Ja, efter så lång tid hos samma arbetsgivare tyckte jag det var läge att byta när det dök upp ett jobb som jag var intresserad av. Men det känns ovanligt, som du förstår, men samtidigt spännande och roligt. Jag är redo.

Hur fick du jobbet?

– Jag blev uppringd, som en av flera kandidater. Ja, head-huntad.

Varför just du?

– Jag tror att organisationen var ute efter någon som kan driva frågor, utveckling och få fram resultat. Jag är också kommunikativ och har lätt att få med mig medarbetare inför förändringar.

Hur kommer det att märkas att du är vd på SKL?

– Vi får vänta och se. Jag börjar jobbet någon gång under våren, och då ska jag bilda mig en uppfattning om vad som ska göras, även om jag under åren har följt SKL vid sidan av och genom olika styrgrupper.

Är alla dina år i Huddinge kommun en fördel?

– Absolut. Erfarenheten av åtta år som kommundirektör är viktig. Men jag har jobbat med massor av andra saker i kommunen, som socialchef och kommundelschef, med flykting/invandringsfrågor, kommunikation och kultur, ja, rubb och stubb. Det är en styrka som jag tar med mig.

Men ingen erfarenhet från landstinget. Hur kompenserar du det?

– Det finns beröringspunkter mellan kommuner och landsting, så jag har viss insyn. Men jag behöver jobba nära landstingsdirektörer och politiker. Och jag ska läsa in mig och lyssna

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Gästspel som chef

De flesta chefer i landsting och regioner är anställda på tidsbegränsade förordnanden. Det underlättar avslut av uppdrag, menar arbetsgivarna. Men Vision varnar för dåliga förutsättningar och svagt skydd.  2018-09-06

Foto: Sören Andersson

Skippade korta kontrakt

I Sörmlands landsting är det numera tillsvidareanställning som gäller för chefer. Det ger ökad trygghet för alla, menar både arbetsgivare och anställda.  2018-09-06

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs universitet. Foto: Ulf Nilsson

”Låt chefer växa in i rollen”

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar. Det har inte gjorts särskilda studier om anställningsformens betydelse, däremot finns resultat som visar på vikten av att ge chefer tid att växa in i rollen som ledare.  2018-09-06

”Synliggör rasism”

Palle Storm, universitetslektor vid institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet, har forskat om betydelsen av hudfärg och kön i det vardagliga arbetet på äldreboenden.  2018-09-06

Till arkivet

Ledare: Vinna eller försvinna

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!