×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Petter Stordalen har flera ledarskapstips: ''Anställ folk som är bättre än du själv, och ge dem förtroende. Var stolt över det du gör. Våga ta chanser. Om du inte är nöjd med ditt jobb - sluta, och gå tillbaka till något du gillar.'' Foto: Tord-Erik Andresen

    Petter Stordalen har flera ledarskapstips: ''Anställ folk som är bättre än du själv, och ge dem förtroende. Var stolt över det du gör. Våga ta chanser. Om du inte är nöjd med ditt jobb - sluta, och gå tillbaka till något du gillar.'' Foto: Tord-Erik Andresen

Blev vd före examen

2017-01-25

Chefen i Fokus nr 1 2017. Det första jobbet han sökte är också det enda han sökt. Sedan dess har karriären varit spikrak för hotell­magnaten Petter Stordalen.

Vilket var ditt första chefsjobb?

– Det var när jag som 24-åring blev vd för Norges då största köpcenter, City Syd i Trondheim, trots att jag inte var klar med min utbildning på Markedshøyskolen.

Hur gick det till?

– De sökte någon erfaren i 40–45-årsåldern, men jag tyckte jag passade perfekt för jobbet, så jag tjatade mig till en intervju. Jag hade aldrig tidigare varit i Trondheim, så innan intervjun gick jag runt och bekantade mig med staden. Inne i en skobutik kom jag att prata med en man, som bara log när jag berättade vad jag gjorde där. När jag kom till intervjun satt tolv män vid ett bord. Bara en log. Det var mannen i skobutiken, som visade sig vara grundaren till köpcentret. Jag fick jobbet som ett wild card. När jag senare avgick hade köpcentret blivit en gigantisk succé.

Varifrån fick du självförtroendet?

– Jag är uppvuxen i en butik och har det liksom i blodet. Men jag hade heller inget att förlora.

Någon lärdom du tagit med dig därifrån?

– Att våga pröva nya saker och att det inte är farligt att göra misstag. Dem lär man sig av.

Är det skillnad på ditt ledarskap då och nu?

– Det hoppas jag verkligen. I början var det viktigast att tjäna mycket pengar. Det är jag fortsatt mån om, men fokus nu ligger på att ta ansvar för miljö och samhälle. Och min allra viktigaste uppgift är att inspirera och motivera mina 14 000 medarbetare, som är mycket bättre än jag på att driva hotell.

Vad är det bästa med att vara chef?

– Påverkanskraften på samhället. Jag kan till exempel ge människor som inte jobbat tidigare möjlighet till ett bra jobb där de kan fortsätta växa.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Slitsamt stå startklar

Missnöjet med beredskap är stort. Var femte chef inom omsorg och ­teknik har funderat på att byta jobb för att de upplever beredskapen ­alltför betungande. Ett bra avtal kan vara lösningen.  2018-04-27

Sofie Christmansson tyckte kursen i arbetsrätt var bra men för kort. Hon hade önskat mer fokus på hur man som chef kan agera i olika situationer. Foto: Petra Berggren

Chefer lär sig mer om arbetsrätt

Las och kollektivavtal, hur hänger det ihop? Socialtjänsten i Sundsvall ville öka personalens kunskaper i arbetsrätt och satte samtliga cirka 130 chefer i skolbänken.  2018-04-27

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.

Webbterapi för utbrända

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet har studerat hur terapi på internet kan hjälpa utbrända chefer.  2018-04-27

Illustration: Helena Bergendahl

Det här gör facket i frågan

Visions ombudsman Ameli Andersson svarar om arbetet i med- och motvind.  2018-04-27

Till arkivet

Petter Stordalen

Ålder: 54 år.
Familj: Frun Gunhild, exfrun Ingrid, tre barn och hunden Öbbe.
Så gör jag för att koppla av: Att cykla eller springa på morgonen är en fantastisk start på dagen.

Karriär:
I dag: Ägare och vd för Nordic Choice Hotels.
Bakgrund: Examen från Markedshøyskolen. ”Jag skapade min position i näringslivet när jag tog över varuhuset Steen & Ström”.

Ledare: När det allra värsta händer

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!