×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Antje Jackelén. Foto: Magnus Aronson/Ikon

    Antje Jackelén. Foto: Magnus Aronson/Ikon

”Trivsel frukten av gott arbete”

2016-09-08

Chefen i Fokus nr 3 2016. Ärkebiskop Antje Jackelén trodde först inte att hon var skapt att bli chef. Men i dag ser hon ledarskapet som en källa till glädje och utveckling.

Vilket var ditt första chefsjobb?

– Det var som tillförordnad kyrkoherde i början av 1990-talet i ett landsbygdspastorat utanför Lund. Jag hade jobbat som komminister och den ordinarie kyrkoherden tog tjänstledigt för ett fackligt uppdrag. Efter en tid växte det fram tankar om att jag skulle vilja och klara av att vara kyrkoherde.

Så du kan tacka facket för ditt första chefsjobb?

– Ja, på sätt och vis (skratt). Det fanns också ett pilotprojekt för kvinnor som var intresserade av att bli chefer. Jag kände viss tvekan inför en kurs som var bara för kvinnor, men sökte och blev antagen. På den tiden hade jag hade en självbild av att vara den som står i andra ledet, bidrar och analyserar. Jag tänkte att jag inte var skapt till chef och ledare. Men den bilden ändrades. Jag såg att jag hade en del gåvor ändå.

Hur har du utvecklats sedan dess?

– Jag har mer erfarenhet idag. Jag tror också att jag har blivit skickligare på att formulera mig. Och jag har mer att säga om fler saker. Men vissa saker har inte ändrats. Som att jag anser att trivsel på jobbet är en frukt av gott arbete. Att ha roligt på jobbet är inget självändamål – men det är roligt att utvecklas.

Hur fortsatte din karriär?

– Efter några år växlade jag in på ett annat spår och doktorerade. Sedan fick jag flera internationella uppdrag inom universitetsvärlden och därefter rekryterades jag som biskop till Lunds stift. Senare valdes jag till ärkebiskop.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det är oerhört starkt att det funnits biskopar sedan kyrkans början som har haft samma typ av mitra som jag bär ibland. Denna kontinuitet ger både styrka och ödmjukhet. Jag har uppdraget till låns en stund och gör det bästa jag kan. Det gör att jag känner glädje i det ansvar jag har.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Fakta

Namn: Antje Jackelén
Ålder: 61 år.
Familj: Gift sedan 1979 med Heinz Jackelén. Två vuxna döttrar.
Så gör jag för att koppla av: Långpromenader i naturen och att läsa sådant jag inte måste.
Karriär i dag: Ärkebiskop i Svenska kyrkan.
Bakgrund: Komminister, tillförordnad kyrkoherde, teologie doktor, olika akademiska titlar vid Lutheran School of Theology i Chicago, biskop i Lunds stift.

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!