×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Visions ordförande Veronica Magnusson. Foto: Rickard Kilström

    Visions ordförande Veronica Magnusson. Foto: Rickard Kilström

Fler chefer ska ge lägre sjukfrånvaro

2016-09-07

Chefen i Fokus nr 3 2016. Att första linjens chefer har ett rimligt antal direktrapporterande medarbetare. Det är en viktig punkt i den överenskommelse som parterna tagit i hand på för att undkomma hotet om att tvingas betala för sjukpenningen.

Regeringens förslag om att arbetsgivarna skulle bli tvungna att betala 25 procent av medarbetarnas sjukpenning efter 90 dagar tog skruv. Det fick fart på facken och arbetsgivarna som nu kommit överens om ett omfattande åtgärdspaket för att stoppa de skenande sjuktalen. Ett paket som innehåller flera skarpa förslag som ska få stor betydelse för cheferna.

– Det känns starkt! Det här är en stor grej som kommer kräva mycket av oss på Vision, både centralt och lokalt, säger Visions ordförande Veronica Magnusson.

En väsentlig punkt är att stärka chefernas förutsättningar att jobba med arbetsmiljön. För att klara det måste antalet underställda medarbetare per chef vara rimligt.

– Vi kan utbilda chefer i all oändlighet, men vi måste också titta på vilka sammanhang de befinner sig i, säger Caroline Olsson sektionschef på Sveriges Kommuner och Landsting och fortsätter:

– Det som är nytt att vi på ett tydligare sätt pekar på chefernas förutsättningar som viktigt för arbetsmiljön. Och första linjens chefer förfogar inte över dem själva. Därför måste vi ge incitament till politikerna att förändra förutsättningarna.

Tanken är att de stressrelaterade sjukskrivningarna ska bromsas upp ganska snart.

– Vår ambition är att sjuktalen ska börja vända under nästa år och ha halverats till 2020. Men tanken är också ska att fler ska slippa bli sjukskrivna, säger Veronica Magnusson.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Viktiga punkter i överenskommelsen

  • Verka för att chefstätheten på arbetsplatserna gör ett personligt och närvarande arbetsmiljöarbete möjligt.
  • Säkra att chefer har kunskap om hur de kan arbeta med arbetsanpassning och rehabilitering.
  • Utveckla ett stödpaket till kommuner, landsting och regioner med hög sjukfrånvaro, som innehåller förslag till åtgärder avseende exempelvis bemanning och arbetsorganisation.
  • Påbörja ett utvecklingsarbete kring hur kostnader för sjukfrånvaro kan bli en del av den ekonomiska styrningen och uppföljningen.

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!