×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Välj vilket intryck du vill göra. Illustration: Ida Holmedal

    Välj vilket intryck du vill göra. Illustration: Ida Holmedal

Välj vilket intryck du vill göra

2016-11-10

Chefen i Fokus nr 4 2016. Hjärnan älskar stereotyper, visar forskningen. Därför uppfattas chefer som klär sig traditionellt som mer kompetenta. Men att sälja sin själ och anpassa sig efter normen är inte att rekommendera.

Det första intrycket består, lyder ett känt uttryck. Och faktum är att forskningen stödjer att det första intrycket du får av en person verkligen har avgörande betydelse för hur relationen senare utvecklas.

Att det är så beror på att hjärnan gillar att kategorisera in människor i fack. Och snabbt går det, på en bråkdels sekund har hjärnan bildat sig en uppfattning. Det första intrycket baseras mer eller mindre enbart på yttre faktorer, som exempelvis klädsel och röstläge. Att det första intrycket sedan dröjer sig kvar beror på hur hjärnan är funtad. Den kommer nämligen fortsätta att ta fasta på information som stödjer den allra första bild du fått av en person.

– Historiskt har det lönat sig för oss att sortera in människor vi träffar för första gången i grupper. Det har till exempel visat sig vara gynnsamt för vår överlevnad att blixtsnabbt avgöra om någon är vän eller fiende, förklarar Angela Ahola, doktor inom perceptionspsykologi, disputerad vid Stockholms universitet och författare till boken Konsten att göra intryck.

Och även om vi mer sällan än grottmänniskorna hamnar i livshotande situationer finns mekanismen kvar. Därför blir Angela Aholas råd till den som vill göra gott intryck på anställningsintervjun till chefsjobbet att klä sig i mörkare färger och klassiska snitt, men givetvis anpassat till den klädkod som gäller i branschen. Välj hellre att bära marinblått än knallrosa och hellre en stramare än en yvigare frisyr.

Men frågan är: ska man verkligen behöva anpassa sig efter fördomar om hur en chef ska se ut för att maxa sina chanser att knipa drömjobbet eller imponera på politikerna/kunden/de nya medarbetarna?

Pernilla Alexandersson, jämställdhetsexpert och VD på Addgender tycker att det är viktigt att hitta ett sätt att förhålla sig till normen, utan att göra avkall på det som gör en unik.

– De yttre kännetecknen hos en ledare som gör oss trygga kolliderar ofta med traditionellt kvinnliga attribut. För den skull ska man inte dra slutsatsen att kvinnor måste ge upp sig själva för att bli framgångsrika. Man ska också komma ihåg att även män kan känna sig innestängda i normen, säger hon.

Ett sätt förhålla sig till det här är att ställa frågan: vad i den här normen känner jag mig bekväm med och vad vill jag utmana?

Men den som väljer att klä sig otraditionellt får tyvärr räkna med att andra kan uppleva det som obekvämt, tror Pernilla Alexandersson.

– Det är nödvändigt att vara medveten om normen. Då har man chansen att kompensera för sitt yttre på andra sätt.Till exempel genom att uttrycka sig tydligt och ha ett stadigt kroppsspråk. Det är ett annat sätt att skapa trygghet.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Jämställdhetsexperten: så gör du ett bra intryck

  • Bli medveten om hur normen för hur en chef ska se ut och vara.
  • Fundera på om du är bekväm med den eller vill utmana den eller delar av den.
  • Ge inte upp det som gör dig unik!

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!