×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Illustration: Daniel Andréasson

    Illustration: Daniel Andréasson

Så blir fler självgående

2016-11-10

Chefen i Fokus nr 4 2016. I framgångsrika idrottsklubbar drar spelarna åt samma håll samtidigt som var och en får glänsa. Kristian Persson, sportchef på Ullevi Tennisklubb, förklarar hur du bygger djupare drivkraft på sportens vis.

Med tajt budget, strama regler och viktiga arbetsuppgifter är det inte alltid så lätt att väcka den inre glöden. Och risken finns att du blir auktoritär som chef.

Men kanske finns det bättre sätt att motivera på. Blir medarbetarna involverade i att bilda gemensamma målbilder har du skapat goda förutsättningar för en driven arbetsplats.

– Vision och värdegrund formuleras nästan alltid i ledningen men det är ett stort misstag. När alla är delaktiga är chansen mycket större att du lyckas väcka en inre kraft i organisationen. Tillsammans kan ni nå hur långt som helst, menar Kristian Persson.

Han är sportchef på en av Sveriges största tennisklubbar, Ullevi TK i Göteborg, och som författare till boken Skapa Talang vill han visa hur alla kan göra för att bli bättre på det de gör. Han ser att idrotten och offentliga arbetsplatser har mycket att lära av varandra. Med ett gemensamt mål på plats kan personliga ambitioner få utrymme.

– Ett fotbollslag fungerar bäst om spelarna hittar egna lösningar på planen, säger Kristian Persson. När taktiken är spikad och förberedelserna klara kan tränaren ställa sig vid sidan av. Detsamma gäller för en chef. Ta reda på vad var och en brinner för. Vad har de själva för drömmål som ligger inom ramen för avdelningens vision och mål?

Svaren mynnar ut i det Kristian Persson kallar ”det personliga mästerskapet”. Mästerskapet ska leda individen framåt i sin egen utveckling, med stöttning från chefen. Han tar som exempel en tennistränare som berättar att hennes personliga mästerskap är att coacha en spelare på turneringen Wimbledon. Tillsammans gör de en analys av tränarens egenskaper och kommer fram till att hon saknar praktisk erfarenhet av coachning på högsta nivå. Hon föreslår själv en studieresa till en etablerad tränare i London.

– På så sätt uppfylls nycklarna till ett starkt inre driv: tränaren känner sig kompetent och självständig och får använda sina nyvunna erfarenheter i samhörighet med andra i klubben. För alla vinner på att den enskilde närmar sig sitt drömmål, förklarar Kristian Persson. 

Låter metoden tidskrävande och svår att mäta? Det personliga mästerskapet behöver inte ta all tid i anspråk. En timme i veckan för det egna projektet kan räcka långt. En annan risk är att en medarbetare utvecklar sig bort från sin tjänst.

– Men se det som att ni blivit en attraktiv arbetsgivare som låter individer göra karriär. Vi ser ofta i idrotten hur en enskild spelare får sitt stora genombrott och lyfter hela laget innan han rekryteras av en klubb utomlands, säger Kristian Persson.

Det personliga mästerskapet behöver inte revolutionera hela avdelningen. Även små utmaningar skapar inre motivation. Tennistouren innehåller trots allt fler och mindre tävlingar än Wimbledon. Den som vill utveckla de sociala bitarna bland kollegorna kan se det som sin personliga kampanj.

– Börja gärna småskaligt och ta det steg för steg därifrån. Ett lyckat litet utvecklingsprojekt kan skapa utrymme för ett större, tipsar Kristian.

När du visar att du tror på medarbetaren frodas det inre drivet. Och med det kommer kämpaglöd, en egenskap som behövs för arbetsuppgifter som är tidsödande, otacksamma och tråkiga.

Kristian Persson berättar att hans egen klubb Ullevi TK har långt kvar till sin vision. Han pratar ofta med klubbens tränare om att de måste hänga i under en lång tid för att skapa skickliga tennisspelare. Det avgörande för att nå långt är att övervinna motgångar och fortsätta kämpa under långa perioder.

– Du kan inte hoppa rätt in i världens största tennistävling – det tar tid att vinna sitt personliga mästerskap, säger han. Men så länge du vill utvecklas för din egen skull får det gärna ta tid. Visst, du går till jobbet varje dag för att få ut din lön. Men om fler offentliga arbetsplatser kunde se till att folk trivs, får förtroende och lär sig intressanta saker kommer också fler att känna brinnande motivation för verksamheten – och bidra med det som de gör allra helst.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!