×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Enhetscheferna borde få vara med och utforma kommunernas lönepolitik, tycker Marie Pantzar-Ljubez. Foto: Kajsa Juslin

    Enhetscheferna borde få vara med och utforma kommunernas lönepolitik, tycker Marie Pantzar-Ljubez. Foto: Kajsa Juslin

Rätt kunskaper men saknat mandat

2016-11-10

Chefen i Fokus nr 4 2016. Bra kunskaper om lönesättning, men otillräckligt inflytande över lönepolitik och löneutrymme. Så tycker lönesättande chefer i kommuner och landsting om sin egen roll när nya löner ska sättas. Det visar en undersökning från Vision.

Väl rustade för lönesamtalen. Det anser de lönesättande chefer som är med i Vision att de är. I förbundets stora undersökning, där 200 chefer svarat på frågor om lönesättning, svarar 80 procent att de har rätt kunskaper för att hålla bra lönesamtal.

– Jag har 16 år som chef i äldreomsorgen och har gått utbildningar så det tycker jag att jag har. Men man behöver alltid feedback för att kunna utvecklas, säger Marie Pantzar-Ljubez som är enhetschef på ett äldreboende i Jönköpings kommun.

Mer missnöjda är cheferna med möjligheterna att påverka lönesättningens principer. 65 procent av dem svarar att de inte varit med och utformat arbetsgivarens lönepolitik. Nästan 70 procent svarar att de inte kunnat påverka löneutrymmets storlek för verksamheten.

Det är något som Marie Pantzar-Ljubez känner igen. Till exempel premierar Jönköpings kommun varje år ett äldreboende och ett hemtjänstdistrikt med möjligheten att ge personalen extra löneökning. Urvalet görs av förvaltningsledningen. Enhetscheferna är inte inblandade.

– Om de tagit med oss i dialogen om mål och medel för lönesättningen hade vi på ett bättre sätt också kunnat få med oss personalen.

Jonas Karlsson, Visions expert på chefsfrågor, är nöjd med att undersökningen visar att lönesamtalen fungerar bra.

– På den punkten behöver vi inte ägna mer tid åt metodutveckling. I stället måste centrala ledningsfunktioner bli bättre på att ge cheferna rätt förtutsättningar att sätta de löner de tycker är de rätta, säger han.

Det betyder inte att de lönesättande cheferna alltid måste få precis som de vill.

– Men om de får komma till tals ökar förutsättningarna för att göra rätt budgetprioriteringar, säger Jonas Karlsson.

Om cheferna sedan vill ha ett sådant större inflytande visar inte undersökningen. En risk är att de blir mer utsatta för medarbetarnas kritik när löneökningen inte blev den förväntade.

Men Marie Pantzar-Ljubez tvekar inte.

– Jag skulle absolut vilja ha mer inflytande över lönepolitiken. Man ska inte underskatta människors förmåga att vara med och bestämma, säger hon.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Gästspel som chef

De flesta chefer i landsting och regioner är anställda på tidsbegränsade förordnanden. Det underlättar avslut av uppdrag, menar arbetsgivarna. Men Vision varnar för dåliga förutsättningar och svagt skydd.  2018-09-06

Foto: Sören Andersson

Skippade korta kontrakt

I Sörmlands landsting är det numera tillsvidareanställning som gäller för chefer. Det ger ökad trygghet för alla, menar både arbetsgivare och anställda.  2018-09-06

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs universitet. Foto: Ulf Nilsson

”Låt chefer växa in i rollen”

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar. Det har inte gjorts särskilda studier om anställningsformens betydelse, däremot finns resultat som visar på vikten av att ge chefer tid att växa in i rollen som ledare.  2018-09-06

”Vi är långt ifrån färdiga med att skapa bra arbetsvillkor för chefer, utan jobbar medvetet för att försöka bli ännu bättre”, säger Lars ­Liljedahl, vård- och omsorgschef i Östersunds kommun. Foto: Sören Andersson

Svårt att bemanna drömjobb

Det är fortsatt svårt att rekrytera chefer inom socialtjänsten. Det uppger en majoritet av landets socialchefer i Visions färska socialchefsrapport. Men i Östersund går man mot strömmen.  2018-10-01

Till arkivet

Ledare: Vinna eller försvinna

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!