×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Enhetscheferna borde få vara med och utforma kommunernas lönepolitik, tycker Marie Pantzar-Ljubez. Foto: Kajsa Juslin

    Enhetscheferna borde få vara med och utforma kommunernas lönepolitik, tycker Marie Pantzar-Ljubez. Foto: Kajsa Juslin

Rätt kunskaper men saknat mandat

2016-11-10

Chefen i Fokus nr 4 2016. Bra kunskaper om lönesättning, men otillräckligt inflytande över lönepolitik och löneutrymme. Så tycker lönesättande chefer i kommuner och landsting om sin egen roll när nya löner ska sättas. Det visar en undersökning från Vision.

Väl rustade för lönesamtalen. Det anser de lönesättande chefer som är med i Vision att de är. I förbundets stora undersökning, där 200 chefer svarat på frågor om lönesättning, svarar 80 procent att de har rätt kunskaper för att hålla bra lönesamtal.

– Jag har 16 år som chef i äldreomsorgen och har gått utbildningar så det tycker jag att jag har. Men man behöver alltid feedback för att kunna utvecklas, säger Marie Pantzar-Ljubez som är enhetschef på ett äldreboende i Jönköpings kommun.

Mer missnöjda är cheferna med möjligheterna att påverka lönesättningens principer. 65 procent av dem svarar att de inte varit med och utformat arbetsgivarens lönepolitik. Nästan 70 procent svarar att de inte kunnat påverka löneutrymmets storlek för verksamheten.

Det är något som Marie Pantzar-Ljubez känner igen. Till exempel premierar Jönköpings kommun varje år ett äldreboende och ett hemtjänstdistrikt med möjligheten att ge personalen extra löneökning. Urvalet görs av förvaltningsledningen. Enhetscheferna är inte inblandade.

– Om de tagit med oss i dialogen om mål och medel för lönesättningen hade vi på ett bättre sätt också kunnat få med oss personalen.

Jonas Karlsson, Visions expert på chefsfrågor, är nöjd med att undersökningen visar att lönesamtalen fungerar bra.

– På den punkten behöver vi inte ägna mer tid åt metodutveckling. I stället måste centrala ledningsfunktioner bli bättre på att ge cheferna rätt förtutsättningar att sätta de löner de tycker är de rätta, säger han.

Det betyder inte att de lönesättande cheferna alltid måste få precis som de vill.

– Men om de får komma till tals ökar förutsättningarna för att göra rätt budgetprioriteringar, säger Jonas Karlsson.

Om cheferna sedan vill ha ett sådant större inflytande visar inte undersökningen. En risk är att de blir mer utsatta för medarbetarnas kritik när löneökningen inte blev den förväntade.

Men Marie Pantzar-Ljubez tvekar inte.

– Jag skulle absolut vilja ha mer inflytande över lönepolitiken. Man ska inte underskatta människors förmåga att vara med och bestämma, säger hon.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!