Rätt kunskaper men saknat mandat | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Enhetscheferna borde få vara med och utforma kommunernas lönepolitik, tycker Marie Pantzar-Ljubez. Foto: Kajsa Juslin

    Enhetscheferna borde få vara med och utforma kommunernas lönepolitik, tycker Marie Pantzar-Ljubez. Foto: Kajsa Juslin

Rätt kunskaper men saknat mandat

2016-11-10

Chefen i Fokus nr 4 2016. Bra kunskaper om lönesättning, men otillräckligt inflytande över lönepolitik och löneutrymme. Så tycker lönesättande chefer i kommuner och landsting om sin egen roll när nya löner ska sättas. Det visar en undersökning från Vision.

Väl rustade för lönesamtalen. Det anser de lönesättande chefer som är med i Vision att de är. I förbundets stora undersökning, där 200 chefer svarat på frågor om lönesättning, svarar 80 procent att de har rätt kunskaper för att hålla bra lönesamtal.

– Jag har 16 år som chef i äldreomsorgen och har gått utbildningar så det tycker jag att jag har. Men man behöver alltid feedback för att kunna utvecklas, säger Marie Pantzar-Ljubez som är enhetschef på ett äldreboende i Jönköpings kommun.

Mer missnöjda är cheferna med möjligheterna att påverka lönesättningens principer. 65 procent av dem svarar att de inte varit med och utformat arbetsgivarens lönepolitik. Nästan 70 procent svarar att de inte kunnat påverka löneutrymmets storlek för verksamheten.

Det är något som Marie Pantzar-Ljubez känner igen. Till exempel premierar Jönköpings kommun varje år ett äldreboende och ett hemtjänstdistrikt med möjligheten att ge personalen extra löneökning. Urvalet görs av förvaltningsledningen. Enhetscheferna är inte inblandade.

– Om de tagit med oss i dialogen om mål och medel för lönesättningen hade vi på ett bättre sätt också kunnat få med oss personalen.

Jonas Karlsson, Visions expert på chefsfrågor, är nöjd med att undersökningen visar att lönesamtalen fungerar bra.

– På den punkten behöver vi inte ägna mer tid åt metodutveckling. I stället måste centrala ledningsfunktioner bli bättre på att ge cheferna rätt förtutsättningar att sätta de löner de tycker är de rätta, säger han.

Det betyder inte att de lönesättande cheferna alltid måste få precis som de vill.

– Men om de får komma till tals ökar förutsättningarna för att göra rätt budgetprioriteringar, säger Jonas Karlsson.

Om cheferna sedan vill ha ett sådant större inflytande visar inte undersökningen. En risk är att de blir mer utsatta för medarbetarnas kritik när löneökningen inte blev den förväntade.

Men Marie Pantzar-Ljubez tvekar inte.

– Jag skulle absolut vilja ha mer inflytande över lönepolitiken. Man ska inte underskatta människors förmåga att vara med och bestämma, säger hon.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Slitsamt stå startklar

Missnöjet med beredskap är stort. Var femte chef inom omsorg och ­teknik har funderat på att byta jobb för att de upplever beredskapen ­alltför betungande. Ett bra avtal kan vara lösningen.  2018-04-27

Sofie Christmansson tyckte kursen i arbetsrätt var bra men för kort. Hon hade önskat mer fokus på hur man som chef kan agera i olika situationer. Foto: Petra Berggren

Chefer lär sig mer om arbetsrätt

Las och kollektivavtal, hur hänger det ihop? Socialtjänsten i Sundsvall ville öka personalens kunskaper i arbetsrätt och satte samtliga cirka 130 chefer i skolbänken.  2018-04-27

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.

Webbterapi för utbrända

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet har studerat hur terapi på internet kan hjälpa utbrända chefer.  2018-04-27

Illustration: Helena Bergendahl

Det här gör facket i frågan

Visions ombudsman Ameli Andersson svarar om arbetet i med- och motvind.  2018-04-27

Till arkivet

Ledare: När det allra värsta händer

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!