×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Sara Jonerin. Foto: Rickard Kilström

    Sara Jonerin. Foto: Rickard Kilström

Guld värt bli kameleont

2016-01-25

Chefen i Fokus nr 1 2016.

En gång för länge sedan när jag jobbade på fritids fick jag i uppdrag av min arbetsledare att göra en pastasallad. Hon instruerade mig skriftligt och i detalj: isbergssalladen skulle skäras i små bitar och sedan sköljas i durkslaget. Varje tomat skulle skäras i sex delar, men först skulle man göra ett trekantigt snitt i toppen och ta bort det gröna märket där bladen tidigare suttit fast… Och så vidare.

Medan jag läste kände jag hur det började hetta i kinderna. Hjärtat började banka. Trodde hon att jag var en idiot? Eller kanske sju och ett halvt år gammal? Djupt kränkt och sur så in i norden serverade jag sedan lunchen (som jag förstås ändå gjorde på mitt eget sätt, jag tog mig friheten att riva isbergssalladen och skära tomaterna i fem delar). Men min arbetsledare menade förstås bara väl. Hon gav mig instruktioner på samma sätt som hon själv skulle vilja ha dem.

Nu när jag vet lite mer om personlighetsprofiler förstår jag varför det blev så här. Förmodligen var min arbetsledare en blå sådan, det vill säga en person som uppskattar exakthet, noggranna instruktioner och har mycket tålamod. Själv är jag en röd personlighetstyp. Det innebär att jag gillar att jobba mot mål, avskyr detaljstyre och vill att saker ska gå snabbt. Att be mig ”göra en jättegod sallad som ska vara klar om en timme” hade alltså varit mycket bättre.

Att som chef bli lite av en kameleont, utan att för den skull tappa bort sin egen personlighet, och lära sig att anpassa sitt sätt att leda efter vad varje individ behöver för att gå igång är verkligen en konst guld värd att lära sig. Då kan du få förmånen att vara med om något fantastiskt: att få se en medarbetare växa, nå sin fulla potential och slå ut i blom mitt i kallaste vintern!

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!