×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • När Marika Hofgren och Ann-Sofi Wähäjärvi på äldreboendet Alby Äng i Botkyrka fick en chefskollega till blev sjukskrivningarna färre. Foto: Sören Andersson

    När Marika Hofgren och Ann-Sofi Wähäjärvi på äldreboendet Alby Äng i Botkyrka fick en chefskollega till blev sjukskrivningarna färre. Foto: Sören Andersson

Fler chefskolleger gav bättre arbetsmiljö

2016-04-27

Chefen i Fokus nr 1 2016. När två chefer blev tre på äldreboendet Alby Äng i Botkyrka hände genast saker. Sjukskrivningstalen gick ner och de anställda blev mer nöjda.

Fram till mars 2014 var Marika Hofgren och Ann-Sofi Wähäjärvi enhetschefer för var sitt våningsplan på Alby Äng. Ineffektivt tyckte de, eftersom de parallellt måste göra samma saker på sina respektive enheter och båda var borta samtidigt från huset för att gå på möten.

Men så organiserade kommunen om med målet att göra chefsarbetet effektivare. Marika Hofgren blev enhetschef och fick ta alla externa möten, budgetansvar och övergripande framtidsplanering. Ann-Sofi Wähäjärvi blev biträdande enhetschef med ansvar för dagliga jobbet på avdelningarna. Båda upplevde förändringen som en avlastning, det behövde till exempel bara göras en budget.

– Och när Marika åkte på möten kunde jag vara kvar och arbeta operativt. Det gav en känsla av trygghet, säger Ann-Sofi Wähäjärvi.

Men samtidigt märkte Marika Hofgren att Alby Äng, med sina 60 lägenheter, drygt lika många boende, 50 fast anställda och cirka 25 tillfälliga inhoppare, blev för stort för bara en operativ chef. Så hon tryckte på uppåt i organisationen och fick klartecken att rekrytera ytterligare en biträdande enhetschef, som var på plats strax före sommaren i fjol.

Några nya pengar ingick dock inte. Så den tredje chefen måste betala sig själv för att inte stjäla resurser från verksamheten. Marika Hofgren säger att det lyckats. Ett kvitto på det tycker hon är att sjukskrivningstalen gått ner från 8,5 procent 2014 till 5,6 procent 2015. Dessutom har kostnaden för timanställda gått ner då det nu är lättare att ha överblick över personalsituationen.

– Det märks också en markant ökad nöjdhet från personalens sida i medarbetarundersökningen. Jag känner mig lugn nu. Ann-Sofi och Anna (den senast anställda chefen) finns här och kan ta ansvar. Jag har fått en mycket bättre arbetsmiljö, säger Marika Hofgren.

Ann-Sofi Wähäjärvi är också nöjd. Hon jobbar åter på det ena av Alby Ängs våningsplan, men utan krav på övergripande ansvar.

– Nu finns mer tid till utvecklingsarbete tillsammans med personalen som har växt i sina roller, då blir det lättare för alla att jobba.

Dessutom kan båda två konstatera att det med tre chefer på plats är lättare för alla att ta semester och hinna med sånt som dyker upp vid sidan av jobbet men som också behöver klaras av, till exempel utvecklingssamtal i barnens skolor.

– Så jag är nöjd med min arbetsmiljö, säger Ann-Sofi Wähäjärvi.              

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!