×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • När Marika Hofgren och Ann-Sofi Wähäjärvi på äldreboendet Alby Äng i Botkyrka fick en chefskollega till blev sjukskrivningarna färre. Foto: Sören Andersson

    När Marika Hofgren och Ann-Sofi Wähäjärvi på äldreboendet Alby Äng i Botkyrka fick en chefskollega till blev sjukskrivningarna färre. Foto: Sören Andersson

Fler chefskolleger gav bättre arbetsmiljö

2016-04-27

Chefen i Fokus nr 1 2016. När två chefer blev tre på äldreboendet Alby Äng i Botkyrka hände genast saker. Sjukskrivningstalen gick ner och de anställda blev mer nöjda.

Fram till mars 2014 var Marika Hofgren och Ann-Sofi Wähäjärvi enhetschefer för var sitt våningsplan på Alby Äng. Ineffektivt tyckte de, eftersom de parallellt måste göra samma saker på sina respektive enheter och båda var borta samtidigt från huset för att gå på möten.

Men så organiserade kommunen om med målet att göra chefsarbetet effektivare. Marika Hofgren blev enhetschef och fick ta alla externa möten, budgetansvar och övergripande framtidsplanering. Ann-Sofi Wähäjärvi blev biträdande enhetschef med ansvar för dagliga jobbet på avdelningarna. Båda upplevde förändringen som en avlastning, det behövde till exempel bara göras en budget.

– Och när Marika åkte på möten kunde jag vara kvar och arbeta operativt. Det gav en känsla av trygghet, säger Ann-Sofi Wähäjärvi.

Men samtidigt märkte Marika Hofgren att Alby Äng, med sina 60 lägenheter, drygt lika många boende, 50 fast anställda och cirka 25 tillfälliga inhoppare, blev för stort för bara en operativ chef. Så hon tryckte på uppåt i organisationen och fick klartecken att rekrytera ytterligare en biträdande enhetschef, som var på plats strax före sommaren i fjol.

Några nya pengar ingick dock inte. Så den tredje chefen måste betala sig själv för att inte stjäla resurser från verksamheten. Marika Hofgren säger att det lyckats. Ett kvitto på det tycker hon är att sjukskrivningstalen gått ner från 8,5 procent 2014 till 5,6 procent 2015. Dessutom har kostnaden för timanställda gått ner då det nu är lättare att ha överblick över personalsituationen.

– Det märks också en markant ökad nöjdhet från personalens sida i medarbetarundersökningen. Jag känner mig lugn nu. Ann-Sofi och Anna (den senast anställda chefen) finns här och kan ta ansvar. Jag har fått en mycket bättre arbetsmiljö, säger Marika Hofgren.

Ann-Sofi Wähäjärvi är också nöjd. Hon jobbar åter på det ena av Alby Ängs våningsplan, men utan krav på övergripande ansvar.

– Nu finns mer tid till utvecklingsarbete tillsammans med personalen som har växt i sina roller, då blir det lättare för alla att jobba.

Dessutom kan båda två konstatera att det med tre chefer på plats är lättare för alla att ta semester och hinna med sånt som dyker upp vid sidan av jobbet men som också behöver klaras av, till exempel utvecklingssamtal i barnens skolor.

– Så jag är nöjd med min arbetsmiljö, säger Ann-Sofi Wähäjärvi.              

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!