×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Efter 15 år som chef inom LSS gick Charlotte Iburg 
in i väggen. Men hjälp av bland annat promenader 
och meditation är hon nu 
på väg tillbaka.        
Foto: Veronika Lax

    Efter 15 år som chef inom LSS gick Charlotte Iburg in i väggen. Men hjälp av bland annat promenader och meditation är hon nu på väg tillbaka. Foto: Veronika Lax

Charlotte besegrade stressen till slut

2016-05-04

Chefen i Fokus nr 2 2016. Sjukskrivningarna på grund av stress har ökat med 70 procent på fyra år. Mest utsatta är yrkesgrupper som har mycket kontakt med människor. Det visar rapporten Sjukt stressigt, som Vision tagit fram med hjälp av siffror från Försäkringskassan.

Charlotte Iburg har varit nere på botten och vänt. När hon gick in i väggen för fyra år sedan hade hon jobbat som chef inom LSS i Nässjö i 15 år. Tio av de åren präglades av ständig brist på personal och en känsla av att inte bli lyssnad på. Detta i kombination med ett brinnande engagemang både på jobbet och hemma, fick förödande konsekvenser.

– Symptomen var klassiska. Jag blev trög i huvudet. Jag klarade till exempel inte att sätta mig in i nya datasystem, sådant som jag egentligen hade lätt för. En dag kom jag inte ihåg vad jag hade för bil.

Kroppen och knoppen sa stopp. Charlotte gick hem. Grät och sov.

– Det här hände vid jultid. Jag blev livrädd och stängde bara av. Men jag hade turen att träffa en jättebra läkare som kunde förklara vad som hände med mig. Charlotte led av utmattningssyndrom. Hon lärde sig vila hjärnan genom meditation, yoga och promenader.

Hon var helt sjukskriven i 4–5 månader sedan trappade hon gradvis upp.

– När jag kom tillbaka valde jag att arbeta med de grupper som gav energi. Jag tycker att jobbet är roligt och jag vet att jag är en omtyckt chef. Men jag hade hela tiden lite för mycket att göra. Så hon bestämde sig. Det hon har gått igenom har gett henne styrka att bryta upp. Hon och familjen flyttar till Växjö.

Hur förebygger man stress?

– Organisationen måste ta hand om sina medarbetare. Ta vara på deras kunskaper, våga fråga och lyssna på dem.

– Som chef måste du få tid att bygga upp ett förtroende i arbetsgruppen. Medarbetarna måste känna att de kan vara med och bestämma hur arbetet organiseras.

– På det personliga planet är det viktigt att lära sig se vad som är ett organisatoriskt problem och vad du kan jobba med. Våga kräva att jobbet och livet ska fungera tillsammans. Ta dig tid för reflektion, träning, kreativitet, vila och allt som du mår bra av.

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!