×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro, Kivra eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Efter 15 år som chef inom LSS gick Charlotte Iburg 
in i väggen. Men hjälp av bland annat promenader 
och meditation är hon nu 
på väg tillbaka.        
Foto: Veronika Lax

    Efter 15 år som chef inom LSS gick Charlotte Iburg in i väggen. Men hjälp av bland annat promenader och meditation är hon nu på väg tillbaka. Foto: Veronika Lax

Charlotte besegrade stressen till slut

2016-05-04

Chefen i Fokus nr 2 2016. Sjukskrivningarna på grund av stress har ökat med 70 procent på fyra år. Mest utsatta är yrkesgrupper som har mycket kontakt med människor. Det visar rapporten Sjukt stressigt, som Vision tagit fram med hjälp av siffror från Försäkringskassan.

Charlotte Iburg har varit nere på botten och vänt. När hon gick in i väggen för fyra år sedan hade hon jobbat som chef inom LSS i Nässjö i 15 år. Tio av de åren präglades av ständig brist på personal och en känsla av att inte bli lyssnad på. Detta i kombination med ett brinnande engagemang både på jobbet och hemma, fick förödande konsekvenser.

– Symptomen var klassiska. Jag blev trög i huvudet. Jag klarade till exempel inte att sätta mig in i nya datasystem, sådant som jag egentligen hade lätt för. En dag kom jag inte ihåg vad jag hade för bil.

Kroppen och knoppen sa stopp. Charlotte gick hem. Grät och sov.

– Det här hände vid jultid. Jag blev livrädd och stängde bara av. Men jag hade turen att träffa en jättebra läkare som kunde förklara vad som hände med mig. Charlotte led av utmattningssyndrom. Hon lärde sig vila hjärnan genom meditation, yoga och promenader.

Hon var helt sjukskriven i 4–5 månader sedan trappade hon gradvis upp.

– När jag kom tillbaka valde jag att arbeta med de grupper som gav energi. Jag tycker att jobbet är roligt och jag vet att jag är en omtyckt chef. Men jag hade hela tiden lite för mycket att göra. Så hon bestämde sig. Det hon har gått igenom har gett henne styrka att bryta upp. Hon och familjen flyttar till Växjö.

Hur förebygger man stress?

– Organisationen måste ta hand om sina medarbetare. Ta vara på deras kunskaper, våga fråga och lyssna på dem.

– Som chef måste du få tid att bygga upp ett förtroende i arbetsgruppen. Medarbetarna måste känna att de kan vara med och bestämma hur arbetet organiseras.

– På det personliga planet är det viktigt att lära sig se vad som är ett organisatoriskt problem och vad du kan jobba med. Våga kräva att jobbet och livet ska fungera tillsammans. Ta dig tid för reflektion, träning, kreativitet, vila och allt som du mår bra av.

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Svårt dela på lönekaka

Snart är det dags för den årliga ­löne­revisionen. Men kravet på att ­sätta rätt löner upplevs ofta som omöjligt när det finns för lite pengar att fördela. Det visar en undersökning som Chefen i fokus gjort.  2019-01-29

Foto: Rickard Kilström

”Alla har rätt till en fjärde chans”

För sex år sedan var Said Shahabpour på botten. Missbrukare, kriminell och hemlös. Nu leder han en av Norrköpings fritidsgårdar, som han har lyft från kaos till trygghet.  2019-01-29

Illustration: Hanna Albrektson

Bli en social stjärna

Det lönar sig att ha social kompetens. Det ger faktiskt mer cash i lönekuvertet. Det visar en ny undersökning. Så här förbättrar du den förmågan.  2019-01-29

Anki Möllberg är en närvarande chef. Foto: Maria Hansson

Vände kris till arbetsglädje

Anki Möllberg och hennes arbetsgrupp i hemtjänsten i Sunnansjö/Nyhammar i Ludvika har fått kommunens hälso- och arbetsmiljöfrämjandepris. Efter många år av höga sjuktal och konflikter präglas arbetsplatsen av arbetsglädje.  2019-01-29

Till arkivet

Ledare: Social och/eller pratglad?

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!