×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Marlin Johansson

    Foto: Marlin Johansson

Kristin rör om i grytan

2015-05-28

Chefen i Fokus nr 2 2015. Kristin Emilssons kärlek till mat har följt henne genom livet. Men att vara kostchef handlar om mer än goda smaker. Nyligen har hon drivit igenom en omorganisation och fått pris för kommunens goda mat.

Väggarna i Kristin Emilssons arbetsrum i Värnamo stadshus gapar tomma.

– Vi har just flyttat in här och inte riktigt hunnit få upp något ännu, ursäktar hon sig.

Hon och resten av kostorganisationen är nyinflyttad och håller på att göra sig hemmastadda i de nya lokalerna. Men Kristin Emilsson har i alla fall hunnit få med sig de viktigaste personliga sakerna till sitt nya kontor: björnen Paddington och fem olika par skor som står prydligt uppradade i ena hörnet. Kristin Emilsson älskar nämligen Paddingtons hemstad, London, och har även en viss förkärlek för kläder – och skor att matcha dem med.'

– Men svarta kläder gillar jag inte. När man som jag jobbar med mat och hälsa ska det vara färg i stället, säger hon bestämt.

Kristin Emilsson är en kvinna som är omsorgfull med detaljerna, det är tydligt. Hon har också fått beröm från fackligt håll för sin förmåga att noga förankra och informera om alla beslut innan hon skrider till verket. Och det är inga små förändringar som skett de senaste två åren. Det som hänt är att alla som jobbar med mat i Värnamo kommun från årsskiftet sorterar under serviceförvaltningen och att Kristin Emilsson blivit högsta chef för kostorganisationen. Tidigare har personalen som lagade mat till skolor och förskolor haft rektorer och förskollärare som chefer och de som lagat mat på omsorgsboenden har lytt under omsorgscheferna.

Kristin Emilsson är 42 år och basar över en verksamhet med 130 anställda. Hon är gift med sin ungdomskärlek och bor i ett stort hus på landet, som så klart har ett jättestort kök, där hon kan ägna sig åt det bästa som finns – att laga mat. Kristin Emilsson är uppvuxen i det lilla samhället Tutaryd, som ligger utanför Ljungby och har gjort en spikrak karriär i kommunen. För 10 år sedan tog hon examen som kostekonom och tre år efter det började hon som vikarie i äldreomsorgsköken i Värnamo kommun, eftersom det var mycket svårt att få jobb som kostekonom då. Sedan blev hon köksföreståndare, med ansvar för tre äldreomsorgskök. Efter det fick hon till slut en tjänst som kostekonom på barn- och utbildningsförvaltningen. En tjänst där hon arbetade som rådgivande specialist och fick ge råd, men inte hade mycket att säga till om.

– Jag kände mig bakbunden eftersom jag inte kunde besluta om något. Personalen tyckte också att det var fel att deras chefer inte kunde något om mat, säger hon.
Då startade diskussionerna kring att bilda en ny kostorganisation och Kristin Emilsson tillfrågades om hon ville bli chef över den. I yrkeslivet gick alltså det mesta som på räls. Men det fanns annat i livet som inte gjorde det. Ett par år senare sprack Kristin Emilssons dröm om att bli mamma och det var ett av skälen till att hon begärde tjänstledigt för att åka till London.

– Det var verkligen en stor kris. Jag stannade i London under nästan ett år. Min man köpte en grävmaskin. Man hanterar saker på olika sätt (skratt). Men sedan när jag väl accepterat det kände jag att jag kom starkare ur det. I dag tycker jag att livet är underbart igen, säger hon utan ett uns av bitterhet.

När hon kom tillbaka fick Kristin Emilsson bygga upp den första köksorganisationen i Värnamo kommun. Organisationen har sedan förändrats i flera steg. För att effektivisera och kapa kostnader har flera utredningar gjorts och som en följd av det slogs kostorganisationerna för omsorgen och skolan ihop vid årsskiftet. Den nya tjänsten som kostchef har hon haft i drygt ett halvår.

Hennes bästa råd till den som leder en verksamhet som förändras är att vara sann.

– Jag tycker det är viktigt att vara ärlig. Jag vill vara så tydlig det går, men ibland har jag inte svar på alla frågor och då säger jag det.

Vid varje informationsmöte har hon haft med sig en skiss där hon visat personalen hur processen med den nya organisationen gått framåt. Hon har gett sina fem underlydande chefer i uppdrag att informera kökspersonalen på det sätt som de anser är mest lämpligt, det har inte funnits något färdigt manus att läsa innantill från.

Hon har också jobbat med att skapa en stark teamkänsla i sin ledningsgrupp, som består av henne själv, fem köksområdeschefer och två kostspecialister.

– Ibland är det blixt och dunder i vår grupp, vi är inte alltid överens. Men när någon har det jobbigt då stöttar vi allihop den personen, säger hon.

För att åstadkomma det har hela gruppen ibland åkt i väg på mässor och en gång bjöds alla in till Kristin Emilssons sommarställe i två dagar. Något som betytt mycket för hennes egen arbetsglädje är också att det damp ner ett pris mitt under en av de jobbigaste perioderna av omorganisationen. Värnamo kommuns barn- och utbildningsförvaltning, som hon då var chef över, fick ta emot ett pris som delas ut av Smålands och Ölands gastronomiska akademi för Framstående insatser för kommunens skolmat.

– Vi sattes plötsligt på den svenska matkartan, säger hon.

Det har varit en lång och ibland svår resa att bygga upp det nya. Kristin Emilssons axlar sitter fortfarande alldeles för nära öronen, erkänner hon. Hon hoppas att de så småningom ska trilla ner när allt det nya börjar sätta sig. Men hon har ett knep för att orka med.

– När det blir riktigt jobbigt då åker jag ensam till London och går gärna på operaföreställningar. När jag kommer tillbaka har jag fyllt på med ny energi igen.

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!