×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Arbetsmiljöfrågorna fick Jonna Fälth att söka ett förtroendeuppdrag i Vision. Foto: Mats Samuelsson.

  Arbetsmiljöfrågorna fick Jonna Fälth att söka ett förtroendeuppdrag i Vision. Foto: Mats Samuelsson.

Föryngringen går segt

2015-06-02, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 4 2015. Bara var tionde Visionavdelning har en ung styrelse

Målet är att fler unga ska få förtroendeuppdrag i Vision, men föryngringen går långsamt. För enhetschefen Jonna Fälth, 27, var det dock självklart att engagera sig i den lokala styrelsen i Växjö.

– Jag har en kollega som är fackligt aktiv, hon tipsade mig om att det är roligt.

Inriktningen är att 30 procent av ledamöterna i Visions lokala klubb- och avdelningsstyrelser ska vara under 35 år. För tre år sedan skulle det målet ha varit uppfyllt. Även om utvecklingen går åt rätt håll är det lång väg kvar.

Dåvarande SKTF satte upp en rad mål som skulle vara uppfyllda till 2012. Flera av dem lyckades man nå, men föryngringen har visat sig vara en svår nöt att knäcka.

2011 klarade sju procent av styrelserna målet, 2013 låg siffran på samma nivå. Nu lever elva procent upp till målet, 53 av Visions 485 styrelser.

Visions förbundsordförande Veronica Karlsson gläder sig åt att andelen unga ökar, men konstaterar att mycket återstår att göra:

– En viktig uppgift i rollen som förtroendevald är att ta ansvar för återväxten, att se till att det finns personer som tar över när vi lämnar våra uppdrag. Vårt mål har ett stort symbolvärde och även om vi ännu inte nått det så bidrar det till att vi har ögonen öppna och håller extra utkik efter fler som vill engagera sig, säger hon.        

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!