×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Arbetsmiljöfrågorna fick Jonna Fälth att söka ett förtroendeuppdrag i Vision. Foto: Mats Samuelsson.

  Arbetsmiljöfrågorna fick Jonna Fälth att söka ett förtroendeuppdrag i Vision. Foto: Mats Samuelsson.

Föryngringen går segt

2015-06-02, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 4 2015. Bara var tionde Visionavdelning har en ung styrelse

Målet är att fler unga ska få förtroendeuppdrag i Vision, men föryngringen går långsamt. För enhetschefen Jonna Fälth, 27, var det dock självklart att engagera sig i den lokala styrelsen i Växjö.

– Jag har en kollega som är fackligt aktiv, hon tipsade mig om att det är roligt.

Inriktningen är att 30 procent av ledamöterna i Visions lokala klubb- och avdelningsstyrelser ska vara under 35 år. För tre år sedan skulle det målet ha varit uppfyllt. Även om utvecklingen går åt rätt håll är det lång väg kvar.

Dåvarande SKTF satte upp en rad mål som skulle vara uppfyllda till 2012. Flera av dem lyckades man nå, men föryngringen har visat sig vara en svår nöt att knäcka.

2011 klarade sju procent av styrelserna målet, 2013 låg siffran på samma nivå. Nu lever elva procent upp till målet, 53 av Visions 485 styrelser.

Visions förbundsordförande Veronica Karlsson gläder sig åt att andelen unga ökar, men konstaterar att mycket återstår att göra:

– En viktig uppgift i rollen som förtroendevald är att ta ansvar för återväxten, att se till att det finns personer som tar över när vi lämnar våra uppdrag. Vårt mål har ett stort symbolvärde och även om vi ännu inte nått det så bidrar det till att vi har ögonen öppna och håller extra utkik efter fler som vill engagera sig, säger hon.        

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Slitsamt stå startklar

Missnöjet med beredskap är stort. Var femte chef inom omsorg och ­teknik har funderat på att byta jobb för att de upplever beredskapen ­alltför betungande. Ett bra avtal kan vara lösningen.  2018-04-27

Sofie Christmansson tyckte kursen i arbetsrätt var bra men för kort. Hon hade önskat mer fokus på hur man som chef kan agera i olika situationer. Foto: Petra Berggren

Chefer lär sig mer om arbetsrätt

Las och kollektivavtal, hur hänger det ihop? Socialtjänsten i Sundsvall ville öka personalens kunskaper i arbetsrätt och satte samtliga cirka 130 chefer i skolbänken.  2018-04-27

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.

Webbterapi för utbrända

Robert Persson Asplund, psykolog och forskare vid Linköpings universitet har studerat hur terapi på internet kan hjälpa utbrända chefer.  2018-04-27

Illustration: Helena Bergendahl

Det här gör facket i frågan

Visions ombudsman Ameli Andersson svarar om arbetet i med- och motvind.  2018-04-27

Till arkivet

Ledare: När det allra värsta händer

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!