Rekordfå varsel i kommunerna | Vision
×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rekordfå varsel i kommunerna

2015-01-13

544 anställda i kommunerna varslades om uppsägning på grund av arbetsbrist under 2014. Det är den lägsta siffran sedan 2002.

Arbetslösheten fortsätter att minska. Enligt Arbetsförmedlingens statistik var 385 000 personer arbetslösa i december, en minskning med 26 000 jämfört med december 2013.

Även antalet varsel minskar i hela landet och det syns även tydligt bland anställa i kommunerna. Under 2014 varslades 514 kommunanställda om uppsägning på grund av arbetsbrist. Det är mer än en halvering jämfört med året innan. Under de ekonomiska kriserna 1992 och 2009 varslades 8 564 respektive 6 871 kommunanställda.

Enligt Arbetsförmedlingens statistik är det långt ifrån alla varsel som i slutändan leder till uppsägning. Bara två av tio varsel leder enligt statistiken till man blir av med jobbet.

Omställningsfonden hjälper kommunanställda som blivit uppsagda till nya jobb. Under 2014 var de flesta som sökte hjälp hos Omställningsfonden lärare, personliga assistenter, elevassistenter, handläggare och administratörer.

Nyheter

Så får du en stressfri semester

Har du inte gått på semester än? Eller är du på semester men har svårt att koppla av? Här kommer 7 tips för en stressfri semester.  2018-07-11

Autosvar inför semestern

Letar du efter autosvar inför den stundande semester? Här kommer några fyndiga, och väldigt roliga, men kanske inte så proffsiga autosvar.  2018-06-04

Så klarar du stressen i maj-juni

Dagens Nyheter har intervjuat Kerstin Jeding, psykolog, fil dr och vice vd på Stressmottagningen i Stockholm, för att få reda på hur man klarar av stressperioden maj-juni med alla avslutningar, semesterplanering och sommarfester på jobb, skola och i föreningar. Här kommer hennes bästa tips.  2018-05-23

Nytt verktyg ger full koll på OSA

Nu lanserar Suntarbetsliv, där Vision ingår, verktyget OSA-kollen! Den hjälper arbetsplatser att jobba tillsammans med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön (OSA).  2018-04-27

Till arkivet

Ledare: När det allra värsta händer

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!