×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mentorprogram ska locka unga till Norrköping

2015-02-04

Fler chefer med olika bakgrund. Det är målet med Norrköpings kommuns mentorsprogram för gymnasieelever med mångkulturellt ursprung.

Som många andra kommuner funderar Norrköping på hur man ska lyckas med att rekrytera chefer i framtiden, framför allt chefer med varierande bakgrund som kan spegla samhället i Norrköping. Då kläckte ledningsgruppen i kommunen idén om mentorsprogrammet.

Det innebär bland annat att gymnasieungdomar med flerkulturell bakgrund kan ansöka om en personlig mentor, en chef på kommunen, som kan visa dem hur offentlig sektor i allmänhet och kommunen i synnerhet styrs.

– Vi vill att ungdomarna har med sig i huvudet när de läser vidare att det finns olika yrken i kommunen och många vägar att göra intern karriär, säger kommundirektör Åsa Byman Falck, som själv är mentor åt Mai-Ly Sorri, som läser sista året på naturvetenskapliga programmet på Hagagymnasiet i Norrköping.

Hon drömmer just om en framtid som chef.

– Jag har alltid haft en känsla för och vill gärna jobba med att leda och utveckla folk och verksamheter, följa dem och se möjligheter. Och jag gillar att vara med och påverka, träffa människor och kommunicera, säger Mai-Ly Sorri.

Det var därför självklart för henne att söka mentorsprogrammet.

– I skolan har vi inte fått lära oss om hur kommunen fungerar, så jag var inte så insatt. Så det här är en stor möjlighet för mig. Nu har jag fått veta mer om hur ekonomin och politiken samverkar med samhället och fått en inblick i hur det är att vara chef.

En mentor och en adept träffas vid fyra tillfällen under ett år. De paras ihop med hänsyn till studentens intressen.

– Vi har en tjej som är nyfiken på ledarskap inom byggbranschen, så hennes mentor är stadsbyggnadschefen, berättar Åsa Byman Falck om programmets andra exempel denna omgång.

Än är det kommunens 14 förvaltningschefer och kommundirektören som är mentorer.

– Vi tänkte att vi går först och testar. Tanken är att alla förvaltningschefer ska ha varit mentor någon gång, och att chefer på lägre nivåer i organisationen tar efter så småningom. Det är väldigt berikande att vara mentor, säger Åsa Byman Falck.

Om Mai-Ly Sorris drömjobb kommer att finnas i en kommun går förstås inte att svara på nu.

– Men det är möjligt. Det finns ju ingen utbildning som garanterar ett chefsjobb, utan det gäller ju att ha erfarenhet och rätt egenskaper. Men jag ska göra mitt bästa, oavsett om det blir i en kommun eller inte, säger hon.

Åsa Byman Falck har dock sin framtidsbild klar.

– Jag hoppas att få se dessa ambitiösa studenters namn dyka upp här igen.

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!