×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Samtalet kostade Lisa chefsjobbet

2014-01-15, Tidningenvision.se

Det var kaos på det privata boendet. Lisa Svensson berättade om situationen för kommunen. Det gjorde att omsorgsföretaget Nytida (före detta Carema) tog ifrån henne jobbet som gruppchef.

Fakta

Ur kollektivavtal mellan Vision och Carema (som i dag är omdöpt till Nytida och Vardaga) om meddelarskydd och meddelarfrihet, tecknat 2012. ”Carema Care eftersträvar öppenhet och transparens, både internt och externt. Yttrandefrihet innebär att inom Carema Care har medarbetare rätt att muntligen eller skriftligen tala om vad man tycker.”

Hon var uppfylld av den nya tjänsten. Det var en välkomnande atmosfär, möjlighet till flexibla arbetstider och mindre byråkrati än i kommunen där hon arbetat förut.

Men redan efter någon vecka förstod Lisa Svensson att hon haft fel. Då hade hon blivit slagen i ansiktet av en boende och tvingats beordra in personal extra. Någon egentlig introduktion hade hon inte fått och de scheman som fanns fungerade inte. Det var kaos från första början, berättar hon.

Under månaderna som följde eskalerade situationen på LSS-boendet i Söderköping, främst beroende på en aggressiv boende som var farlig både för personal och övriga boende. Flera gånger tog Lisa Svensson upp problemet med sina chefer utan att något förändrades. Boendet har sex platser för unga vuxna med någon form av funktionsnedsättning.

– Jag föreslog gång på gång att ledningen skulle ta en diskussion med kommunen, säger Lisa Svensson.

Men i stället för diskussioner briserade situationen en dag i augusti.  Den aggressiva unga kvinnan rev stora hårsjok från en kvinnlig boende och Lisa Svensson tvingades med hjälp av andra i personalen att brotta ner henne.

Kvinnan som blivit angripen ville tala med sin biståndshandläggare i kommunen och Lisa Svensson ringde upp handläggaren, för att förklara situationen. Strax därefter ringde ytterligare en tjänsteman i Söderköpings kommun upp Lisa Svensson, för att förhöra sig om vad som hänt.

I det samtalet sa Lisa Svensson – vilket skulle bli avgörande för vad som senare hände – att hon inte kunde ta ansvar för situationen på boendet, att hon inte kunde garantera säkerheten. Något hon även vid flera tillfällen sagt till sina chefer inom Nytida.

Orden till tjänstemännen på kommunen blir dock ödesdigra. Strax därefter ringer Nytidas regionchef upp Lisa Svensson och meddelar att hon får gå hem med lön. Att hon i samtal med kommunen sagt att hon ”inte kunde ta ansvar för situationen” är anledningen till den drastiska åtgärden.

– Hur kan de ha mage att bli upprörda för att jag sagt så till kommunen? De hade ju själva vetat om allt men inte stoppat det, säger Lisa Svensson som fortfarande, flera
månader senare, är upprörd över det som hänt.

Strax därefter blev Lisa Svensson omplacerad, förlorade sin chefstjänst och fick jobba som boendestödjare på ett annat boende företaget driver i Norrköping.

– Det skedde fruktansvärda saker på boendet men problemet var att jag tog upp det, inte att personal och vårdtagare for illa, säger Lisa Svensson.

Hon fortsätter:

– Nytida borde värna om dem som påtalar missförhållanden i en verksamhet, i stället för att tysta dem. Det är så man får kvalitet.

I dag har Lisa Svensson fått ett nytt jobb, som boendestödjare inom Norrköpings kommun.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!