×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hemtjänsten testar smarta telefoner

2014-01-09, Tidningenvision.se

Flera kommuner har börjat använda smarta telefoner i hemtjänsten. I Uddevalla kommun provar personalen en app för att dokumentera sina insatser hos brukarna.

–Det fungerar bra, det är ett mobilt system i en mobil verksamhet, säger Jan-Erik Samuelsson, avdelningschef  på socialtjänsten i Uddevalla kommun.

­Flera kommuner i landet provar just nu att använda smarta telefoner i hemtjänsten. I Stockholm börjar nu i januari både privata och kommunala utförare att tidsregistrera och dokumentera vilka insatser de gör hos brukarna. I november startade även Göteborgs stad ett liknande pilotprojekt där hemtjänstpersonalen har tillgång till planering och genomförandeplaner för brukare de befinner sig hos.

Sedan en månad tillbaka använder all personal i hemtjänsten, totalt omkring 40 anställda, i Ljungskile i Uddevalla kommun en särskild app i sina mobiltelefoner för att skriva ned händelser utöver det vanliga som rör brukaren.

Det kan vara anteckningar om hur brukaren mår, om han eller hon har ramlat, inte har velat äta eller behöver hjälp med ledsagare till sjukhus.

Uddevalla kommun digitaliserar all dokumentation inom äldre- och handikappomsorgen. På boenden har personalen tillgång till datorer där de kan skriva ned vad de gör. Men inom hemtjänsten har personalen fått ta med sig egna anteckningar ut till brukarna och dokumenterat vad de gjort i efterhand när de kommit tillbaka till kontoret.

–Nu kan de skriva ned allt direkt på plats i stället för att ha allt i huvudet eller nedskrivet på små lappar. Dokumentation blir också direkt tillgänglig för andra som chefer och biståndshandläggare, säger Jan-Erik Samuelsson, avdelningschef inom socialtjänsten.

Jenny Wallman, enhetschef i hemtjänsten i Ljungskile, tycker att appen fungerar bra.

–För mig som enhetschef innebär det att jag kan följa verksamheten och våra vårdtagare dagligen, direkt på min dator. Mitt kontor ligger två mil ifrån min enhet och nu slipper jag åka dit bara för att läsa dokumentationen i pärmarna, säger Jenny Wallman.

Jenny Wallman säger att det fanns en viss oro i personalen för att tekniken skulle vara svår att använda.

–Det var mycket lättare att använda än de trodde. Det finns vissa som tycker det är svårt med datorer och mobiltelefoner men jag tror att alla tycker att det här systemet är helt okej, säger Jenny Wallman.

Hemtjänstpersonalen kan använda appen överallt där det finns mobiltäckning. De enda tekniska problem som hittills dykt upp är just att det har varit dålig täckning på vissa platser.

Jan-Erik Samuelsson säger att systemet är säkert ur sekretessynpunkt.

–Inget sparas i mobilen. Det man skriver överförs via mobilnätet till vårt datasystem. Dessutom måste användaren logga in, både i sin mobil och i datasystemet, med en särskild behörighet, säger han.

Systemet ska användas januari ut sedan ska det utvärderas. Om det fungerar bra kommer all hemtjänst i hela kommunen att börja använda appen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!