×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tjänstemän klämda i politikerstrid

2014-02-21, Tidningenvision.se

En infekterad personstrid mellan två politiker i Hörby kommun har skapat en chefskarusell på samhällsbyggnadsförvaltningen. Nu har Vision och Saco fått nog och gjort en 6 6a-anmälan.

– Det är vissa politiker som klampar in hos oss och lägger sig i lite väl mycket, säger Tommy Larsen, huvudskyddsombud för Vision på förvaltningen.

Det är en diger lista med kritiska synpunkter på arbetsmiljön som de två facken radar upp i sin framställan till kommunen: Hög personalomsättning bland cheferna har skapat oro, stress och irritation på förvaltningen och arbetsmiljöarbetet har blivit lidande.

En orimligt hög arbetsbelastning, lyfts också fram. Många tjänstemän sägs jobba övertid utan ersättning och de anställda är stressade och känner sig otillräckliga.

Men framför allt springer problemen ur en infekterad personstrid mellan två moderata politiker i kommun, den ena kommunalråd och den andre ordförande i tekniska nämnden. I anmälan beskrivs hur arbetsron störs när politiker gör frekventa besök på förvaltningen och ger direktiv om hur arbetsuppgifter ska utföras i stället för att gå via nämnden eller chefen.

– Medlemmarna känner att dessa politiker klampar in på kontoret och rycker upp dörrarna och avbryter möten, till exempel när man har medarbetarsamtal. Det är inte acceptabelt, säger Tommy Larsen.

Han menar att intrigmakandet mellan politikerna måste få ett slut.

– Det är det allra viktigaste just nu. Med ett stabilt styre kommer vårt jobb bli betydligt enklare och medlemmarna kommer få tillbaka sin arbetsro, säger Tommy Larsen.

Tidigare har även fackförbundet Kommunal gjort en 6 6a-anmälan som gäller arbetsmiljön på gatu- och parkförvaltningen. I grund och botten är samma problem: ständiga chefsbyten, politiker som detaljstyr och chefer som hotas med orden ”om du inte gör som jag säger lägger vi ut det på entreprenad. ”

Kommunens personalchef Göran Malmström sticker inte under stol med att det finns arbetsmiljöproblem på samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Det har varit täta chefsbyten som har bidragit. Dessutom finns det politiker som inte kan skilja på tjänstemannarollen och politikerrollen, säger Göran Malmström.

Han berättar att företagshälsovården har kopplats in för att göra en arbetsmiljöundersökning med de anställda på samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Det täta chefbytena håller vi på att få bukt med, men politikerna är inte lika lätta att handskas med. Men med hjälp av svaren på enkäten kommer vi att lösa det här, säger Göran Malmström.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Gästspel som chef

De flesta chefer i landsting och regioner är anställda på tidsbegränsade förordnanden. Det underlättar avslut av uppdrag, menar arbetsgivarna. Men Vision varnar för dåliga förutsättningar och svagt skydd.  2018-09-06

Foto: Sören Andersson

Skippade korta kontrakt

I Sörmlands landsting är det numera tillsvidareanställning som gäller för chefer. Det ger ökad trygghet för alla, menar både arbetsgivare och anställda.  2018-09-06

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs universitet. Foto: Ulf Nilsson

”Låt chefer växa in i rollen”

Lotta Dellve, professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet, forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar. Det har inte gjorts särskilda studier om anställningsformens betydelse, däremot finns resultat som visar på vikten av att ge chefer tid att växa in i rollen som ledare.  2018-09-06

”Vi är långt ifrån färdiga med att skapa bra arbetsvillkor för chefer, utan jobbar medvetet för att försöka bli ännu bättre”, säger Lars ­Liljedahl, vård- och omsorgschef i Östersunds kommun. Foto: Sören Andersson

Svårt att bemanna drömjobb

Det är fortsatt svårt att rekrytera chefer inom socialtjänsten. Det uppger en majoritet av landets socialchefer i Visions färska socialchefsrapport. Men i Östersund går man mot strömmen.  2018-10-01

Till arkivet

Ledare: Vinna eller försvinna

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!