×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tjänstemän klämda i politikerstrid

2014-02-21, Tidningenvision.se

En infekterad personstrid mellan två politiker i Hörby kommun har skapat en chefskarusell på samhällsbyggnadsförvaltningen. Nu har Vision och Saco fått nog och gjort en 6 6a-anmälan.

– Det är vissa politiker som klampar in hos oss och lägger sig i lite väl mycket, säger Tommy Larsen, huvudskyddsombud för Vision på förvaltningen.

Det är en diger lista med kritiska synpunkter på arbetsmiljön som de två facken radar upp i sin framställan till kommunen: Hög personalomsättning bland cheferna har skapat oro, stress och irritation på förvaltningen och arbetsmiljöarbetet har blivit lidande.

En orimligt hög arbetsbelastning, lyfts också fram. Många tjänstemän sägs jobba övertid utan ersättning och de anställda är stressade och känner sig otillräckliga.

Men framför allt springer problemen ur en infekterad personstrid mellan två moderata politiker i kommun, den ena kommunalråd och den andre ordförande i tekniska nämnden. I anmälan beskrivs hur arbetsron störs när politiker gör frekventa besök på förvaltningen och ger direktiv om hur arbetsuppgifter ska utföras i stället för att gå via nämnden eller chefen.

– Medlemmarna känner att dessa politiker klampar in på kontoret och rycker upp dörrarna och avbryter möten, till exempel när man har medarbetarsamtal. Det är inte acceptabelt, säger Tommy Larsen.

Han menar att intrigmakandet mellan politikerna måste få ett slut.

– Det är det allra viktigaste just nu. Med ett stabilt styre kommer vårt jobb bli betydligt enklare och medlemmarna kommer få tillbaka sin arbetsro, säger Tommy Larsen.

Tidigare har även fackförbundet Kommunal gjort en 6 6a-anmälan som gäller arbetsmiljön på gatu- och parkförvaltningen. I grund och botten är samma problem: ständiga chefsbyten, politiker som detaljstyr och chefer som hotas med orden ”om du inte gör som jag säger lägger vi ut det på entreprenad. ”

Kommunens personalchef Göran Malmström sticker inte under stol med att det finns arbetsmiljöproblem på samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Det har varit täta chefsbyten som har bidragit. Dessutom finns det politiker som inte kan skilja på tjänstemannarollen och politikerrollen, säger Göran Malmström.

Han berättar att företagshälsovården har kopplats in för att göra en arbetsmiljöundersökning med de anställda på samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Det täta chefbytena håller vi på att få bukt med, men politikerna är inte lika lätta att handskas med. Men med hjälp av svaren på enkäten kommer vi att lösa det här, säger Göran Malmström.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!