×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Genombrott för byte till mer ledighet

2014-02-14, Tidningenvision.se

Tusentals kommunanställda har under de senaste två åren fått möjlighet att byta semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Förmånen, som lanserades av Vision, finns nu i fyra av tio kommuner.

Fakta

  • Semesterdagstillägget infördes 1977 för att fler anställda skulle ha råd att resa bort på semestern.
  • Tillägget som kommunanställda får i samband med semestern är 0,605 procent av lönen.
  • Den som tjänar 25 000 kronor och har 25 semesterdagar får alltså 3 781 kronor i semesterdagstillägg.
  • Vision rekommenderar att de som har 25 dagar semester ska få byta pengarna mot fem lediga dagar. De som har 31 eller 32 dagars semester bör få sex dagar.
  • Eftersom bytet innebär att inkomsten minskar påverkar bytet även pension och sjukpenning. Om man bara gör det under några år är effekten marginell.

– Det är lyxigt att kunna ta ut de här dagarna och få vara hemma med barnen när de är lediga från skolan, säger Ida Nilsson, utbildningssekreterare i Robertsfors kommun, som nu får fem lediga dagar utöver sina 25 semesterdagar.

– Jag värderar den lediga tiden mer än pengarna i semesterdags­tillägget, säger hon.

Robertsfors är en av de kommuner där Vision nyligen har tecknat avtal med arbetsgivaren om att de anställda ska kunna byta till sig fler lediga dagar.

– En del vill och behöver ha mer ledighet så förhoppningsvis får vi en mer motiverad personal,
säger kommunchefen Karl-Johan Bergmark.

I många kommuner är det bara Visions medlemmar som får erbjudandet och det är allra vanligast bland tjänstemän. Det beror till stor del på att arbetsgivaren inte behöver ta in vikarier på samma sätt som inom vården, omsorgen och skolan. 

Karl-Johan Bergmark tror inte det är någon större risk att arbetshögarna och stressen ska växa för dem som är lediga utan vikarie.

– Förhoppningsvis kan man planera arbetet så att det går att lösa.

2002 kläckte Vision (dåvarande SKTF) och arbetsgivaren i Tyresö kommun idén att man kan byta semesterdagstillägget mot lediga dagar. Bytet är frivilligt och gäller ett år i taget. Efter det har många följt efter. Bara de senaste två åren har minst ett 60-tal kommuner tillkommit.

Men det är fortfarande en majoritet som inte har infört bytet. Vanligaste skälet kommunerna anger är att personalen redan har mycket sparad semester eller att arbetsgivaren inte har fått frågan från fack eller anställda. Några svarar att det är svårt och dyrt att administrera, andra att man vill att alla anställda ska ha samma villkor.

I Solna har Vision länge försökt få till ett avtal men arbetsgivaren har hittills varit kallsinnig.

– Vi har redan ett av de mest generösa arbetstidsavtalen bland kommunerna. Vi har lediga klämdagar, två timmars arbetstidsförkortning på fredagar och fyra lediga halvdagar. I dagsläget finns det ingen anledning att gå in i ett nytt avtal, säger personalchefen Sofia Birk.

Några kommuner säger nej med motiveringen att det bryter mot semesterlagen. Tidigare avrådde Sveriges Kommuner och Landsting kommunerna att gå med på bytet av just det skälet. Men sedan ett par år har SKL och Vision gemensamma riktlinjer för hur ett avtal ska se ut.

– Frågan är visserligen inte rättsligt prövad. Men sannolikheten för att det inte skulle vara lagligt är mycket liten, säger Visions ombudsman Kurt Blomqvist.

Hittills har över 40 procent av kommunerna infört möjligheten och ytterligare ett 20-tal är på gång.

Robertsfors ska göra en utvärdering om ett år. Då kan även kommunchefen Karl-Johan Bergmark dela med sig av sina erfarenheter.

– Jag har också valt att byta mot flera lediga dagar, eftersom mitt arbete kräver så mycket att några extra vilodagar känns bättre för att hinna ladda batterierna, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!