×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få i toppen med utländsk bakgrund

2014-04-30, Tidningenvision.se

Många kommuner har målet att de anställda ska spegla befolkningen. Men i verkligheten är det extremt skevt på maktposterna. I Sveriges invandrartätaste kommuner har bara 8 av 97 topptjänstemän utländsk bakgrund, visar Tidningen Visions granskning.

Tidningen Vision har tittat närmare på kommundirektörerna, socialcheferna, personalcheferna, ekonomi­cheferna och samhällsbyggnadscheferna i de 20 kommuner som har störst andel invånare med utländsk bakgrund.

Granskningen visar att bara 4 av 97 toppchefer är födda utomlands. Ytterligare 4 av cheferna är själva födda i Sverige, men har utländska föräldrar. Hälften av de åtta har sin bakgrund i Finland, resten har rötter i Polen, Bosnien, Libanon och Serbien.

Många kommuner har inskrivet i sin policy att kommunen som arbetsplats ska spegla befolkningens sammansättning. Det skulle innebära att i snitt var tredje toppchef borde ha utländsk bakgrund i Sveriges 20 invandrartätaste kommuner.

Och i kommuner som Botkyrka, Haparanda och Södertälje, som toppar listan, borde hälften ha utländsk bakgrund.

Södertäljes personaldirektör Johan Lefverström säger att kommunen har fattat beslut om att personalsammansättningen ska spegla befolkningen och att man följer upp genom att bland annat mäta utländsk bakgrund bland chefer och specialister.

– I högsta chefsledet finns det kanske en som har föräldrar födda utomlands. I övrigt är det så helsvenskt det kan bli. Vi har haft en kultur där vi rekryterar personer som ser likadana ut. Vi måste bli duktigare på att utmana oss själva, konstaterar han.

Varken Johan Lefverström eller någon av de andra personalchefer som Tidningen Vision har talat med har någon quick fix på problemet. Han hoppas att Södertälje kommuns utvecklingsprogram för nya ledare ska bli en viktig drivbänk för att öka antalet framtida ledare med utländsk bakgrund.

– Ska personer med utländsk bakgrund nå högsta nivån, då måste man börja i andra änden. Vi försöker skaffa oss interna rekryteringsbaser. Men att bryta mönster tar lång tid, säger Johan Lefverström.

Men dörren för att en förändring ska kunna ske står faktiskt vidöppen. Fram till 2018 går var fjärde förvaltningschef, totalt 500 personer, i Kommunsverige i pension. Det innebär att det i snitt kommer att göras en ny rekrytering var tredje dag.

Linda Persson Melin, chefs- och ledarskapsstrateg på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, hyser viss förhoppning om att andelen chefer med utländsk bakgrund ska ha ökat fram till 2017. Hon märker ett intresse för frågan.

– Jag håller i workshops om hur kommunerna kan starta chefs- och ledarskapsprogram. Där poängteras vikten av att välja den som inte är mainstream. Ju duktigare man blir på kompetensbaserad rekrytering desto fler ledare med utländsk bakgrund kommer vi att få. Att ha människor med flera perspektiv skapar bättre beslut och större kreativitet.

Linda Persson Melin är inte främmande för tanken på någon typ av etnisk kvotering till chefstjänster.

– Etnisk kvotering är ingenting som SKL har tagit ställning till i nuläget, men jag tror att man behöver bli mer okonventionell. Jag kan se fördelarna med kvotering. Att det finns etnisk mångfald är ett egenvärde och för att uppnå det kanske man behöver flytta på folk som sitter i vägen. Men det ju är inget jag bestämmer över, det gör kommunerna själva.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration: Helena Bergendahl

Resan mot framtiden

Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Så lyder riksdagens kaxiga mål. Chefer i kommuner och landsting får bära ett stort ansvar.  2018-11-09

Enhetschefen Louise ­Andersson (mitten) är stolt över sina chefskollegor, och tycker att de är värda den satsning som Sala kommun gör. Foto: Jonas Bilberg

Lönesatsning i flera kommuner

Det är enhetschefernas år i år. I alla fall sett till löneutfallet. Åtminstone i ett flertal kommuner.  2018-11-09

Från präst till före­läsare på heltid. Ann-Christine Ruuth lär chefer göra arbetsplatsen transinkluderande. Foto:  André De Loisted

Transformerar synen på HBTQ

Vad behöver transpersoner på jobbet? Samma sak som alla andra: att bli sedd och bekräftad. Ann-Christine Ruuth har en mission. Att lära chefer HBTQ-kunskap.  2018-11-09

”Vi har haft en bra dialog med arbetsgivaren”, säger Marie-Anne Karlsson (till höger) om beredskapsavtalet. Kollegan Monica Kihlström är också nöjd. Foto: Mikael ljungström

Betald ledighet efter beredskap

Inskränkning i privatlivet men tryggare medarbetare och betald ledighet var nionde fredag. Nu finns beredskapsavtal för enhetschefer i omsorgen i Karlsborgs kommun.  2018-11-09

Till arkivet

Ledare: Ta mig i handen

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!