×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få i toppen med utländsk bakgrund

2014-04-30, Tidningenvision.se

Många kommuner har målet att de anställda ska spegla befolkningen. Men i verkligheten är det extremt skevt på maktposterna. I Sveriges invandrartätaste kommuner har bara 8 av 97 topptjänstemän utländsk bakgrund, visar Tidningen Visions granskning.

Tidningen Vision har tittat närmare på kommundirektörerna, socialcheferna, personalcheferna, ekonomi­cheferna och samhällsbyggnadscheferna i de 20 kommuner som har störst andel invånare med utländsk bakgrund.

Granskningen visar att bara 4 av 97 toppchefer är födda utomlands. Ytterligare 4 av cheferna är själva födda i Sverige, men har utländska föräldrar. Hälften av de åtta har sin bakgrund i Finland, resten har rötter i Polen, Bosnien, Libanon och Serbien.

Många kommuner har inskrivet i sin policy att kommunen som arbetsplats ska spegla befolkningens sammansättning. Det skulle innebära att i snitt var tredje toppchef borde ha utländsk bakgrund i Sveriges 20 invandrartätaste kommuner.

Och i kommuner som Botkyrka, Haparanda och Södertälje, som toppar listan, borde hälften ha utländsk bakgrund.

Södertäljes personaldirektör Johan Lefverström säger att kommunen har fattat beslut om att personalsammansättningen ska spegla befolkningen och att man följer upp genom att bland annat mäta utländsk bakgrund bland chefer och specialister.

– I högsta chefsledet finns det kanske en som har föräldrar födda utomlands. I övrigt är det så helsvenskt det kan bli. Vi har haft en kultur där vi rekryterar personer som ser likadana ut. Vi måste bli duktigare på att utmana oss själva, konstaterar han.

Varken Johan Lefverström eller någon av de andra personalchefer som Tidningen Vision har talat med har någon quick fix på problemet. Han hoppas att Södertälje kommuns utvecklingsprogram för nya ledare ska bli en viktig drivbänk för att öka antalet framtida ledare med utländsk bakgrund.

– Ska personer med utländsk bakgrund nå högsta nivån, då måste man börja i andra änden. Vi försöker skaffa oss interna rekryteringsbaser. Men att bryta mönster tar lång tid, säger Johan Lefverström.

Men dörren för att en förändring ska kunna ske står faktiskt vidöppen. Fram till 2018 går var fjärde förvaltningschef, totalt 500 personer, i Kommunsverige i pension. Det innebär att det i snitt kommer att göras en ny rekrytering var tredje dag.

Linda Persson Melin, chefs- och ledarskapsstrateg på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, hyser viss förhoppning om att andelen chefer med utländsk bakgrund ska ha ökat fram till 2017. Hon märker ett intresse för frågan.

– Jag håller i workshops om hur kommunerna kan starta chefs- och ledarskapsprogram. Där poängteras vikten av att välja den som inte är mainstream. Ju duktigare man blir på kompetensbaserad rekrytering desto fler ledare med utländsk bakgrund kommer vi att få. Att ha människor med flera perspektiv skapar bättre beslut och större kreativitet.

Linda Persson Melin är inte främmande för tanken på någon typ av etnisk kvotering till chefstjänster.

– Etnisk kvotering är ingenting som SKL har tagit ställning till i nuläget, men jag tror att man behöver bli mer okonventionell. Jag kan se fördelarna med kvotering. Att det finns etnisk mångfald är ett egenvärde och för att uppnå det kanske man behöver flytta på folk som sitter i vägen. Men det ju är inget jag bestämmer över, det gör kommunerna själva.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!