×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala chefer åtalas efter självmord

2013-03-22, Tidningenvision.se

Två chefer i Krokoms kommun åtalas för arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död. Enligt åklagaren gjorde cheferna inte tillräckligt för ta tag i larmsignaler om mobbning på arbetsplatsen.

– Är det så att någon visar tecken på att man inte mår bra på arbetet så är arbetsgivaren skyldig att ta tag i det. Det påstår jag att de inte har gjort här, säger åklagaren Åse Schoultz.

Det var för snart tre år sedan som Lars Persson tog livet av sig. De båda cheferna som åtalas hade arbetsmiljöansvaret på socialkontoret. Däremot åtalas inte arbetsledaren, som Lars kände sig mobbad av, eftersom hon inte hade något arbetsmiljöansvar. Arbetsledaren hade eventuellt kunnat åtalas för ofredande men det brottet är preskriberat, enligt åklagaren.

– Hela arbetsgruppen gungade på grund av arbetsledarens bemötande och behandling. Systematiskt arbetsmiljöarbete innebär att arbetsgivaren dagligen ska uppmärksamma sådana saker. Det jag kan angripa är att kommunledningen inte tog sitt ansvar och löste det här, säger Åse Schoultz.

Enligt Åse Schoultz är det första gången ett liknande arbetsmiljöåtal väcks på grund av mobbning.

– Det här med själslig smärta är så svårt att ta på, säger hon.

Det var Lars Perssons fru, Maria Lundquist Persson, som gjorde den polisanmälan som ledde fram till åtalet. Hon tycker att kommunen aldrig visade något intresse av att lyssna på Lars och lösa den djupa konflikten.

Hon tycker att arbetsgivaren struntade i arbetsmiljöfrågan, hur Lars kände sig, och bara brydde sig om arbetsrättslagstiftningen, det vill säga hur de skulle straffa Lars och göra sig av med honom.

– De använde arbetsrättslagstiftningen som ett verktyg för att mobba Lars. Inte ens efter hans död tycker de att de har någon delaktighet i att han mådde så dåligt och att det gick så illa, säger hon.

Maria Lundquist Persson ser åtalet i sig som en upprättelse både för familjen och Lars. Att hans depression blivit godkänd som arbetsskada ser hon också som ett erkännande.

– Det här ger oss en möjlighet att sätta punkt. Jag hoppas också att det här med mobbning på jobbet kommer upp till ytan. I dag finns det inget skydd mot det i arbetslivet, säger hon.

Kommunchefen Ola Skyllbäck tycker inte att cheferna har begått några fel. Men han håller med om att det fanns en konflikt mellan Lars Persson och hans närmaste chef som handlade om hur han skötte sitt arbete.

– Vi tycker att vi har hanterat det här som arbetsgivare bör göra när man har en medarbetare som man behöver ha ett resonemang med om hur han sköter sina arbetsuppgifter, säger Ola Skyllbäck.

Har ni vidtagit några åtgärder efter det som hände?

– Det är klart man måste reflektera över vad som hände. Men vi har inte specifikt
ändrat på några rutiner. Det här har hanterats efter de avtal som finns och jag har fullt förtroende för att vår personalchef har gjort rätt, säger Ola Skyllbäck.

Maria Lundqvist Persson är även kritisk mot facket som hon tycker uppträdde svagt och lät arbetsgivare diktera villkoren utan egentligt motstånd.

– Vi yrkade på att familjen skulle få ekonomisk ersättning av kommunen och en offentlig ursäkt men det vägrade
arbetsgivaren gå med på. Vi erbjöd också hjälp att göra en anmälan om arbetsskada. Dessutom hade jag kontakt med våra jurister men vi kom fram till att vi inte kunde göra mer, säger Visions ombudsman Roger Fält.

Om cheferna fälls riskerar de fängelse i högst två år.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!