×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personal i Nacka sågar flexkontor

2013-01-10, Tidningenvision.se

Trenden med flexkontor sprider sig över landet och ska enligt nya rön vara bra för hälsan. Men de anställda i Nacka kommun känner inte igen sig. Stress, oro och tårar blev följden när de fasta arbetsplatserna försvann.

På lantmäterienheten i Nacka kommunhus är inredningen sobert grå, toppad med detaljer i orange. Lite varstans finns vita skåp, liknande de som brukar finnas i skolor, där de anställda har sina saker.

Mätingenjören och skyddsombudet David Askelin har varit med under hela processen sedan kommunen beslutade sig för att införa flexkontor.

– I början var det en del som grät för att de inte hade en plats att komma till på morgonen och en person slutade som en direkt följd av det här, säger han.

Björn Johannisson, kommunvägledare och ledamot i Visions avdelningsstyrelse, instämmer i kritiken.

– De flesta anställda är negativt inställda till flexkontoret, vi människor är vanedjur och vill gärna sitta på samma plats. Många vill också omge sig med personliga saker. Numera går det inte ens att ha en krukväxt här, fönsterbrädorna lutar snett, säger han.

Ett och ett halvt år efter införandet är problemen med tekniken fortfarande stora. Det trådlösa nätverket kan i många fall inte härbärgera de tunga datorprogram som används. Kontakten bryts när man går från sin arbetsplats till ett tyst rum för att tala i telefon.

Andra bekymmer som uppstått är att det blivit krångligare att göra utskrifter, att leta rätt på kolleger som sitter på andra avdelningar, att det tar tid att plocka upp och ner sina saker och att installera hjälpmedel som specialtangentbord samt att ställa in stolar, bord och belysning så att det passar varje person.

– Vår verksamhet har blivit lidande. Vi producerar helt enkelt mindre, eftersom vi utsätts för så många problem i arbetsmiljön, säger David Askelin.

Men ur en aspekt har flexkontoret bidragit med något positivt.

– Nyanställda har lättare att komma in i gänget och jobbet har blivit mer socialt, säger Björn Johannisson.

Stadsdirektör Lena Dahlstedt säger till Tidningen Vision att hon tycker att flexkontoret fungerar alldeles utmärkt, att tanken med det inte främst är att spara pengar och att det stora flertalet bland personalen är nöjda.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Dan Lundgren.

"Integrera hemtjänsten med äldreboendena"

Dan Lundgren är utvecklingsledare i socialtjänsten i Jönköping och har skrivit en doktorsavhandling som tar upp skillnader i ledarskap och arbetsmiljö på särskilda boenden respektive i hemtjänsten.  2019-09-09

Foto: Mille Mobley.

Läst & hört: Michelle Obamas Min historia

Två motsatser blir kära. Han, en disträ tänkare, hyper­intelligent med stora mål. Hon en högpresterande, perfektionist. Han blir president, hon sätter sin karriär på vänt.  2019-09-11

Jonas Fröberg.

"Mellanchefer förstår inte konsekvenserna av NPM"

Jonas Fröberg är dramatiker, som under hösten sätter upp pjäsen ”Den osynliga stats­kuppen” för Teater Spira om styrningen i Göteborgs stad.  2019-09-09

Malin Wettre.

Värderingar ­trumfar cv

Hur bemöter man en kollega som vill småprata när man själv inte har tid? Eller en annan som inte vill hälsa med handen? Och hur tackla en idétorka inför ett kundevent? Det här är frågor som den som söker jobb på Stångå­staden, ett kommunalt bostadsbolag i Linköping, skulle kunna få.  2019-09-09

Till arkivet

Ledare: Dags att gå på toa

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!