×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Olofström drogtestar alla nyanställda

2013-01-30, Tidningenvision.se

Olofströms kommun har antagit en ny drogpolicy som bland annat innebär att alla nyanställda måste gå med på att drogtesta sig. Kritiker anser att testerna är ett starkt intrång i den personliga integriteten.

Enligt den nya alkohol- och drogpolicyn som kommunstyrelsen nyligen antagit ska alla nyanställda i Olofströms kommun, oavsett anställningsform och yrke, lämna ett drogtest hos företagshälsovården.

–Vi tycker inte att droger och arbete hör ihop och vill markera det tydligt. Droger är mer lättillgängligt idag och synen en annan men det här är bara en liten del i vår drogpolicy, säger Rolf Persson (S), ordförande i personalnämnden.

Testerna gäller både alkohol och narkotiska preparat.

Vad händer om man inte vill bli testad?

–Då kanske man få överväga om man vill börja eller inte. Hur utfallet av en sådan eventuell anställning blir vill jag inte svara på. Man får gå vidare och ta reda på varför han eller hon inte vill drogtesta sig.

Kritiker tycker att det här är ett allvarligt ingrepp i den personliga integriteten. Vad tycker du om det?

–Jag vet inte om det är så många kritiker som tycker det, det var nog mer förr. I dag är drogtester mer accepterat. Volvo är en stor arbetsgivare i kommunen och det är ingen som reagerar på att de drogtestar vid nyanställningar, säger Rolf Persson (S), ordförande i personalnämnden.

Arbetsgivare får inte göra drogtester hur som helst. Lagen om offentlig anställning tillåter bara periodiska hälsoundersökningar under vissa förutsättningar. Det krävs bland annat att den anställde har ett jobb där brister i hälsotillståndet kan medföra fara för andras liv och säkerhet. Till exempel om en kirurg är alkoholpåverkad. Men när det gäller en person som söker jobb är det svårare att angripa arbetsgivarens agerande juridiskt.

Det finns också kritiker som säger att sådana här tester är verkningslösa sätt att minska droganvändande i personalen, vad säger du om det?

–Det kanske man kanske tycka, men det här är bara en komponent bland många som finns i vår drogpolitiska program. Men det är bara de här testerna som ni journalister är intresserade av, säger Rolf Persson.

Vision i Olofström har inga synpunkter på att drogtesterna införs. Avdelningens ordförande Bengt-Ove Larsen tycker säkerhetsaspekten är viktig.

–Vi har inte sett drogtesterna som något negativt. Jag tycker det är viktigt att vi verkligen har koll, det är särskilt viktigt för dem som jobbar med människor inom det sociala, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Erica Jacobson

Lätt gå vilse i testdjungeln

Majoriteten av kommunerna och landstingen låter personlighetstester väga tungt vid chefsrekryteringar, visar Chefen i fokus granskning. Trots det används tester som saknar vetenskapligt stöd av många arbetsgivare.  2018-01-29

Enhetschefen Sofia Claesson tycker att flyktingströmmen har gjort att samverkan mellan olika aktörer har förbättrats. Foto: Rickard Kilström

”Flyktingar bidrar positivt”

Mer än varannan chef upplever positiva förändringar i verksamheten i samband med att fler människor har flytt till Sverige de senaste åren. Det visar Visions färska rapport om flyktingsituationen.  2018-01-29

Kristina Henriksson hoppas på mer lön i ­jämställdhetens namn. Foto: Tomas Bergman

Jämställd lön ger extra tusenlappar

Chefer inom socialförvaltningen i Kalix kommun får ett extra lönepåslag med upp till några tusen kronor. Detta sedan en kartläggning visat på löneskillnader som inte kan förklaras med annat än kön.  2018-01-29

Foto: Mostphotos

Så stoppar du sextrakasserier

Metoo-uppropet har visat hur vanligt det är med sexuella kränkningar. Som chef är det ditt ansvar att se till att sådana inte ­förekommer på din ­arbetsplats. Så här gör du för att förebygga, ­utreda och stoppa trakasserierna.  2018-01-29

Till arkivet

Ledare: "Övergreppet var mitt straff""

Lotta Ekstedt, chefredaktör

Läs ledaren här!